Miért van szüksége a világnak világtérképekre?

Kutatások kimutatták, hogy évente több mint 300 millió ember látogatja meg a nemzeti parkokat, vadonban lévő területeket és erdőket. Csak hogy tudd, a mobiltelefonos jelek nem terjednek ki ezekre a helyekre, és a térképek lehetnek az egyetlen hivatkozási alap, amelyet vészhelyzet esetén használhatsz. 

Ha Önhöz közel árvíz van, fontos tudni, hogyan juthat el a legközelebbi magaslatra. Ha sérülés történik, akkor is segítséget kell kérnie a legközelebbi magasan fekvő területre való eljutással.  Ha egy vadállat vágja el az útját, azonnal alternatív útvonalat kell keresnie.

Az utolsó dolog, amit szeretne, hogy a semmi közepén a telefonját szorongatva, a térerő reményében találja magát. A papírtérképek megmenthetik az életét, különösen a legváratlanabb helyzetekben. 

A világtérképek funkcionális eszközként működnek 

Bár a GPS képes eljuttatni Önt egyik pontból a másikba, még mindig rosszul segíthet abban, hogy pontosan lássa, hol van a környezetében lévő dolgokhoz képest. 

Világtérképek
A világtérkép a Föld legnagyobb vagy teljes felületének térképe

Valószínűleg sokan ismerik a GPS-t. Segít megtalálni a helyzetét, és csak annyit kell tennie, hogy megmondja neki, hová kell mennie. Igen, a GPS jól működik abban, hogy eljuttasson a következő helyszínre, de nem tud semmit sem mondani a többi helyről, amelyek mellett elhaladsz az utad során. 

Nem véletlenül nem szabad soha telefonon keresztül tervezni az országhatárokon átívelő utazásokat. A legjobb útvonalak nem mindig a leggyorsabbak, és soha nem választhatod ki a legjobb útvonalat anélkül, hogy tisztában lennél a környező helyekkel való kapcsolatoddal. 

A térképek egyszerűvé teszik az összetett információkat 

A világtérképek bonyolult adathalmazokat vesznek alapul, és azokat egy tetszetős grafikon formájában mutatják be, amelyet az Önt körülvevő világgal kapcsolatos kérdések megválaszolásához használhat. 

Hogyan készültek a térképek a régi időkben

Képzeld el, hogy általános iskolás vagy, és megkérted a tanárodat, hogy mutassa meg, mekkora az USA a többi országhoz képest. Elmosolyodik, és lehúz egy nagy táblázatot a tavaszi görgőről, amely felsorolja az összes országot és területüket. Hogyan várhatod el, hogy mindezt megértsd?

A térképek (https://oldmapster.com/) az összetett adatok vizuális megjelenítésére szolgálnak. Mások úgy gondolhatják, hogy a térképek bonyolult és szükségtelen eszközök. Az igazság azonban az, hogy a térképek megkönnyíthetik az életét. 

A térképek segítenek a gyerekeknek új készségeket tanulni az életben

A térképek a térbeli gondolkodást is támogatják azáltal, hogy segítenek a gyerekeknek szemléltetni, hol vannak országok, városok, helyek és tárgyak egymáshoz viszonyítva.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: