Róma: Utazás a múltba

Róma lenyűgöző látványa a városkép, több mint 3000 éves városi fejlődésnek az eredménye. A Colosseum, a Római Fórum ikonikus ősi romjai és a Pantheon felidézi a város aranykorát, amikor az úgynevezett “caput mundi” olaszul, lefordítva “a világ fővárosa” néven volt híres, számos ősi templomával és a monumentális bazilikákkal, amikkel Róma a katolikus egyház hatalmának székhelyévé vált. A városi vonal fölött húzódik a Szent Péter-bazilika, amely a Vatikán városa fölé emelkedik, egy epikus látvány és a reneszánsz építészet napjaiból származó remekmű.

Ennek a csodálatos fővárosnak a történelmi örökségét Piazzas fejezte be, a bonyolult szökőkutakkal, és egy barokk virágoskerttel, mely minden római utcát díszít, amely minden turista figyelmét felhívja.

Kulturális és művészeti gazdagság.

Róma

Csak néhány város van a világon, amelyek riválisai lehetnek Róma művészeti és kulturális örökségének. Nagyon hosszú története alatt ez a város a nyugati művészet epicentrumában volt, és minden idők legnagyobb művészeit szülte, valamint más régiók nagy vonzerejét is vonzza, ami kreatív csatához vezetett, ami továbblendítette a kreatív eredményekhez.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: