Látnivalók, amelyeket érdemes megnézni a müncheni kirándulás során

Deutsche Museum  

Amellett, hogy a Deutsche Museum a világ egyik legelső tudományos-technológiai múzeuma, 50 000 négyzetméteres alapterületével a legnagyobb is mind közül. Itt szórakoztató és lebilincselő módon tanulhatsz és fedezhetsz fel többet a technológiai módszerekről, műszerekről és a természet törvényeiről.

Deutsche Museum, München
A Deutsches Museumot 1903. június 28-án alapították (München, Németország)

Angol kert

Az angolkert München legnagyobb városi közparkja, amely számos látnivalót kínál. Itt élvezheti a Monopterosból nyíló festői kilátást. A “Chinesischer Turm” népszerű sörkertjébe is betérhet. Európa első közparkja Friedrich Ludwig von Sckells kerttervező kulcsfontosságú alkotása. Ma az Angol Kert az egész világ legnagyobb városi parkjai közé tartozik. 

Frauenkirche vagy Szűz Mária katedrális templom

A münchen-freisingi érsekség metropolita temploma 15. századi késő gótikus hajóval büszkélkedhet. Belsejében 5 évszázadot átfogó műalkotások találhatók, így ez München hivatalos nevezetessége. 

Hofbräuhaus

A világ legnépszerűbb sörözője igen keresett a helyiek és a turisták körében egyaránt. Itt lehet bekapni a legfinomabb bajor ételeket, élvezni a hagyományos zenét, és persze egy “Maß” sört!

Marienplatz az új városházával  

Az 1867 és 1909 között a flamand gótikus stílusban épült Marienplatz homlokzata több mint 300 láb hosszú, és figyelemre méltóan bonyolult, kövekből készült díszítéssel rendelkezik. A 260 láb magas, harangjátékkal ellátott tornya a Szent Péter-templommal és a székesegyház ikertornyaival együtt a város látképének legjellegzetesebb elemei közé tartozik.   

Olympiapark és BMW Welt

A parkosított Olimpiapark az 1972-es olimpiai játékok helyszíne, ahol sportlétesítmények, kerékpárutak, tavak, futballstadion, éttermek, koncerthelyszínek és a sátorszerű tetőszerkezetek találhatók. Soha ne hagyja ki, hogy meglátogassa a lenyűgöző BMW Weltet, amely közvetlenül az utca túloldalán, a vállalat főhadiszállása mellett található. Ezt a múzeumot egy négyhengeres motor formájára építették. A márka csodálatos kapujaként és a világ különböző részeiről érkező emberek egyedülálló találkozóhelyeként szolgál. 

BMW World München és Olimpiai Tower Tour

Pinakotheken 

A Neue Pinakothek és az Alte Pinakothek melletti Pinakothek der Moderne egy impozáns és szigorú doboz, amelynek üveg és beton külseje nem fogja kitalálni, mi vár Önre odabent. Itt található az Entartete Kunst, vagyis az elfajzott művészet és a német expresszionizmus remek gyűjteménye. Ezek azok a festmények, amelyeket a nácik elkoboztak és elítéltek. Az építészeti, grafikai és formatervezési kiállítások között is böngészhetsz. Ez a legjobb hely, ha új megvilágításban szeretné megvizsgálni a hétköznapi tárgyakat, köztük az autókat, edzőcipőket, őskori számítógépeket, bútorokat és a Handys-t, a németek szóhasználatában a mobiltelefonokat.   

Münchenben még sok más csoda is vár Önre, ezért mindenképpen nézze meg az összes látnivalót, amennyit csak tud.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: