Tapasztalja meg a termálvíz hatását a világ legjobb melegvizű forrásainál

Az új-mexikói Ojo Caliente ásványvízforrások

A szuperlatívuszok bővelkednek a történelmi Ojo Caliente Mineral Springs környékén. Itt található a világ egyetlen olyan forrása, amely kénmentes, gyógyító ásványvízzel, amely 86 és 105 Fahrenheit-fok közötti hőmérsékletű, a végső termálvízhatás érdekében. 

Az észak-új-mexikói őslakos közösségek szentnek tartják ezeket a forrásokat. A délnyugat egyedülálló varázsát árasztja. A bokrokkal tarkított sziklák szolgálnak háttérként, és a környező homokkő finom díszítőelemek játszanak a környező homokkővel.

Termálvíz Uj-Mexikói Ojo Caliente
Termálvíz Uj-Mexikói Ojo Caliente, ahol szentnek tartják ezeket a dombokat

A forró források mellett Ojo Calientében található a híres iszapmedence is, ahol a fürdőzők barna agyagból készült iszapmaszkban fürdenek, hogy teljes testüket meggyógyítsák.

Törökország Pamukkale termálmedencéi 

A Pamukkale Természeti Park az UNESCO Világörökség részét képező, Törökország délnyugati részén található, több mint egy tucatnyi termálforrással díszített, amelyek csodálatos termálvízhatásukról ismertek. 

A történelem során a királyi fürdőzőket, köztük nem mást, mint magát Kleopátrát, az egyiptomi királynőt is elcsábította a feltűnő türkizkék víz, amelyet az azt tartó merő fehér mészkőből készült teraszok tesznek még élénkebbé. 

Hierapolis és Pamukkale

A látogatók gyógyulást és nyugalmat élvezhetnek a terápiás vizekben, amelyekről úgy vélik, hogy a vérnyomásproblémáktól kezdve a szív- és érrendszeri betegségekig mindenre segítenek. A víz itt körülbelül 97 Fahrenheit-fokos marad. 

A grönlandi Uunartoq 

Grönland bővelkedik forró forrásokban, de csak Uunartoq, a terület déli partjainál fekvő lakatlan sziget rendelkezik olyan forrásokkal, amelyek elég melegek a fürdéshez. 

A hegycsúcsok közé bújva, ahonnan kilátás nyílik a bálnákra és a lebegő jéghegyekre. Uunartoq maga az északi-sarkvidéki szépség igazi megtestesítője. Ezek a forró források egész évben 100 Fahrenheit-fokos forróságot biztosítanak. Elszigetelt elhelyezkedésük miatt a legjobb módja annak, hogy a hőn áhított fürdőzéshez jusson, egy privát csónaktúra. 

A tibeti Yangpachen forró források 

A Yangpachen forró források, Tibet első ismert geotermikus célpontja a Nyenchen Tangula-hegység déli lejtőjén található, Lhászától nem messze. Az itt található, hegyekkel körülvett gyönyörű tájat még látványosabbá teszi a források természetesen felmelegedett vizéből áradó gőzölgő köd. 

Bár a geotermikus mező egyes vizei meghaladják a 150 Fahrenheit-fokot, a nagyközönség számára biztonságos kültéri és beltéri medencék a tengerszint feletti 13 700 láb magasságban találhatók, ahol a hőforrások mellett masszázst, Bowen terápia, szaunát, …

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: