Üzleti ajándékok – 7 hiba, amit el kell kerülnie

1. Túl a csúcson ajándékok

Bár valószínűleg szeretné megmutatni, hogy mennyire értékeli az időt, soha nem tanácsos túlzásba esni. Vegye figyelembe, hogy a nap végén ez még mindig egy komoly üzleti megállapodás. Az egyik félnek nagyon kellemetlen lehet, ha a másik önként költ rá jelentős mennyiségű készpénzt. Ez azt az érzést keltheti, hogy neki is ugyanannyit kell költenie cserébe, ami időnként bosszúsághoz vezethet. Csak rossz benyomást kelthet, ha túl nagylelkű vagy.

Tabletta

2. Kedvencek játszása 

Az üzleti ajándékokat gyakran egy csoportnak osztják szét, akár az ügyfelei, akár a saját munkatársai vagy alkalmazottai között. Soha ne játsszon kedvencet, amennyire csak lehetséges, amikor üzleti ajándékokat osztogat. Ehhez ezeket mindenkinek oda kell adnia, és ezeknek az ajándékoknak mindenkinek egyformának kell lenniük. 

Ne hagyjon ki senkit a felsővezetőtől a közüzemi dolgozókig. Mindenkinek meg kell kapnia az ajándékait. És hogy ne játsszon kedvencet, keressen olyan ajándékot, amely mindenkinek megfelel. Talán azzal érvel majd, hogy az azonos ajándékok kiosztása elveszíti a személyre szabás lényegét, és hogy nem mindenki ugyanolyan izgatott, amikor kicsomagol egy dobozt, amelyben egy bögre van. Azonban ettől még választhatsz valami hasznosat. 

A személyre szabás miatt sem kell aggódni. Csak azért, mert ugyanazokat az ajándékokat osztogatja, még nem jelenti azt, hogy nem tudja személyre szabottá tenni őket. Nyomtassa ki a nevet, és adjon hozzá személyes üzenetet, hogy üzleti ajándékainak személyes jelleget adjon. Igen, akkor is elérheti, hogy mindenki különlegesnek érezze magát, még akkor is, ha ugyanazt az ajándékot kapja. 

3. Túlságosan általános 

Ha üzleti ajándékról van szó, nem árt, ha általános. Igen, megteheti, de ne feledje, hogy a személyre szabás teljes mellőzése rossz benyomást kelthet. Ha a címzett az Ön jó ismerőse, akkor jó eséllyel van elképzelése róla, valamint az üzletéről. Mit találnak majd igazán hasznosnak? Mindig szánjon egy kis időt a dolgok átgondolására. 

4. Nem figyelünk a prezentációra 

Nem lenne jó döntés, ha csak úgy bedobozolnád az ajándékodat, majd odaadnád a címzettnek. Még egyszer: ne feledje, hogy itt üzleti ajándékokról (https://www.promotionalgifts.eu/) van szó. Ez azt jelenti, hogy néhány dolgot meg kell tennie és ki kell próbálnia. Először is, tegye egyértelművé, hogy az ajándék az Ön márkájától vagy cégétől származik.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: