Legfőbb okok, hogy keressenek ingatlan Szlovénia és Ljubljana Ingatlan

Szeretné tudni, hogy hol lehet vásárolni ingatlan Szlovénia? A válasz egyszerű: Ljubljana. Ha még nem járt Ljubljanában, akkor biztos lehet benne, hogy érdemes megfontolni ezt az úti célt.

Bár Ljubljana talán nem olyan népszerű, mint más ingatlanpiacok, egyedülálló vonzereje mégis olyasmi, amit máshol nem találhat meg. Sikkes és kicsi, amely bővelkedik értékes drágakövekben. A főváros egy hangulatos kisváros hangulatát árasztja.

Ljubljana építészeti ékkövei zöldellő zöldövezetek hátterében állnak. Ugyanannyi fa van, mint amennyi épület, ami nem igazán jellemző a világ fővárosaira.

Ha arról álmodik, hogy ljubljanai ingatlant birtokoljon, íme a legfontosabb okok, amiért érdemes hamarosan ellátogatnia erre az idilli helyre:

Egyszerűen gyönyörű

Amint beteszi a lábát Ljubljanába, azonnal ezernyi lenyűgöző dolog fogja körülvenni, a történelmi emlékművektől kezdve a nagyszerű street art alkotásokon át a bájos épületekig, a kreatívan elrendezett kirakatokig és az ízlésesen berendezett kávézókig. 

Annak ellenére, hogy Ljubljana elegáns, nem túlságosan előkelő, hogy sznobnak tűnjön. A Ljubljanica folyó két partját összekötő számos híd mesésen néz ki. Régi és modern, furcsa szobrok tarkítják a tereket.

A macskaköves sétányok különböző varázslatos helyekre vezetnek. Ha hagyja magát elveszni a labirintusban, az tökéletes módja a város felfedezésének és felfedezésének. Ha egyszer felvándorolsz a dombra, megtalálod a várat, amely a számtalan épületre, utcára és a helyiekre néz. A várat bárhol is tartózkodik a központban, látni lehet, és még varázslatosabbá teszi Ljubljana általános vonzerejét.

Zöld

Ljubljana építészeti ékkövei zöldellő zöldövezetek hátterében állnak. Ugyanannyi fa van, mint amennyi épület, ami nem igazán jellemző a világ fővárosaira. A legtöbb terasz, erkély és ház színes virágokkal van díszítve. 

Ha ingatlanokat keres Szlovéniában, akkor biztosan a Tivoli Park közelében szeretne keresni egyet, amely ideális hely egy sétára, piknikezésre, vagy csak egy gyors pihenésre a városnézés után. 

A várost körülvevő csodálatos természeti látnivalókkal együtt tagadhatatlan, hogy Ljubljana egy nagyon élhető város, ezért egyre többen keresnek eladó ljubljanai ingatlanokat. Amellett, hogy remek úti cél egy kiránduláshoz, ez a város ideális város az élethez is. 

Amellett, hogy remek úti cél egy kiránduláshoz, ez a város ideális város az élethez is.

Kiváló helyszín

Ljubljana közelsége számos lenyűgöző helyhez a legfontosabb okok közé tartozik, amiért érdemes ezen a szép helyen élni. Mindössze egy óra alatt elérhető a szlovén tengerpart, amely remek hely az Adriai-tengerben való megmártózásra, napozásra, naphosszat tartó vitorlázásra és egy falatnyi pompás tenger gyümölcseinek elfogyasztására. 

Mindössze 40 perc alatt elérjük Bledet, Szlovénia egyik leglátványosabb városát, amely elsősorban a csillogó tójáról ismert, amelynek közepén egy kastély és egy sziget található. Körülbelül két órára lesz szükséged, hogy eljuss Zágrábba, Horvátország meglepően gyönyörű fővárosába. 

A síelők gyorsan eljuthatnak a szlovén Alpokba, és Budapest, Pozsony, Trieszt, Bécs és Velence is közel van, és elérhető Ljubljanából.

Nagyszerű éttermek, kávézók és bárok választéka

Az egész város tele van csodálatos éttermekkel, amelyek különféle ételeket szolgálnak fel. Ausztria, Magyarország, Olaszország és a Balkán országai nagy hatással vannak a helyi konyhára, így el tudja képzelni, milyen izgalmas sokszínűség vár Önre. 

Választhat az egyszerű éttermek és a fantáziadús éttermek között. Ha valami finom és gyors ebédre vágyik, a legjobb hely a nyitott konyhás piac. Ha egy kis luxusra vágyik, ne hagyja ki, hogy ellátogasson a Ljubljanica folyó partján található éttermek egyikébe.

Akinek kevés a pénze, a legközelebbi pékségben rendelhet bureket, a Balkán jellegzetes süteményét, amely arról ismert, hogy laktató, finom és olcsó. Amikor eljön az este, a kávézók bárokká alakulnak át, ahol az emberek kávé helyett sört isznak.

A folyó mentén kialakított teraszokat is kivilágítják a gyertyák, amelyek hangulatos bájukkal csábítják a járókelőket. Ha alternatívabb hangulatra vágyik, miért ne ugorjon be a Metelkova Citybe? Ez a hely a különc egyének, aktivisták és helyi művészek kedvenc helye.

A szemet gyönyörködtető utcai művészet mellett a Metelkova azért is népszerű, mert itt található a város legjobb éjszakai élete. Bár Ljubljana nem feltétlenül a vad partizók álomcélpontja, a környéken számos olyan bár található, amelyek elég izgalmasak ahhoz, hogy a kocsmázókat szórakoztassák. 

A fővároshoz képest Ljubljana aprócska. Könnyen felfedezhető a központ és a közeli kerületek, ami mindent nagyon kényelmessé tesz. Néhány óra alatt számos fontos látnivalót felfedezhet.

Kisebb a turisták száma 

Annak ellenére, hogy Ljubljana gyönyörű hely, meglepő, hogy nem túl zsúfolt. Míg a legtöbb szép európai város tele van turistákkal, különösen a nyári hónapokban, addig Ljubljanában kisebb a látogatók száma, közel sem annyi, mint Barcelonában, Párizsban vagy Prágában. 

Mit jelent mindez? Csak annyit, hogy élvezheti a sétát a csodálatos utcákon anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy valakivel összefut. 

Kicsi a méret, de nagy a csodák száma 

A fővároshoz képest Ljubljana aprócska. Könnyen felfedezhető a központ és a közeli kerületek, ami mindent nagyon kényelmessé tesz. Néhány óra alatt számos fontos látnivalót felfedezhet. 

A kis méret ellenére minden, amit itt lát, olyan szép, hogy legszívesebben még néhány órát eltöltene mindegyikben. Még ha többször végig is sétálsz ugyanazokon az utcákon, akkor sem fogod egyből unalmasnak találni őket. 

Mindig találsz valami újat, amit az első látogatásod során nem vettél észre, legyen az egy gyönyörűen díszített ablak, egy misztikus hangulatú hátsó udvar, vagy egy lenyűgöző szobor, amely úgy tűnik, csak a figyelmedre vár.

Mindezek az izgalmas dolgok várnak Önre Ljubljanában, senki sem hibáztathatja Önt, ha elkezdi keresni Ljubljana ingatlan vagy ingatlanok Szlovénia, hogy megtapasztalja ezt a szép helyet, amikor csak akarja. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: