Az egyik motoralkatrész, amit egyszerűen meg kell értenie

Az üzemanyagszivattyú az autó mechanikus rendszerének fontos eleme, amely a benzint a tartályból az üzemanyagrendszeren keresztül a motorba szállítja. A benzin a hengerekben ég el, miután az eljárás során áthalad az injektorokban lévő üzemanyagszűrőn. A benzin szivattyú nélkül nem jutna el a motorba, és a dugattyúk hatástalanok lennének, ha nem lenne elég üzemanyag a hajtómű meghajtásához.


Az elektronikus üzemanyag-befecskendező rendszerrel https://www.silux.hu/ rendelkező újabb autóknál (amelyeknek nagyobb üzemanyagnyomásra van szükségük), a mechanikus üzemanyagszivattyúk által használt dugattyúk vagy membránok helyett üzemanyagszivattyúkat használnak az üzemanyagnak a karburátorba való eljuttatására, amely aztán a hengerekbe permetezi azt. elektromos energia. Az autók benzintartályaiban elhelyezett elektromos szivattyúkat egyenáramú villanymotorok működtetik. Ezek az alkatrészek a motortól távol vannak felszerelve, és hideg benzinnel vannak bevonva, ami csökkenti a tűzveszélyt.

Az üzemanyagszivattyú az autó mechanikus rendszerének fontos eleme, amely a benzint a tartályból az üzemanyagrendszeren keresztül a motorba szállítja.

Mit tesz az üzemanyagszivattyú, és miért kell karbantartani azt?

Az üzemanyagot egy üzemanyagszivattyú juttatja a motorba, amely lehetővé teszi a megfelelő működést. Az egész autó szenved, ha a szivattyú nem működik megfelelően. Az üzemanyagszivattyú cseréje néhány száz eurótól akár több mint ezer euróba is kerülhet sérülés vagy törés esetén. Ez az egyszerű és megfizethető négyhengeres motortól a sportos teljesítményre épített V8-as turbómotorig mindent magában foglal.
Márkától, modelltől és gyártási évtől függően az üzemanyagszivattyú cseréjének költsége ma már 220 és 1100 euró között mozog.

A benzin szivattyú nélkül nem jutna el a motorba, és a dugattyúk hatástalanok lennének, ha nem lenne elég üzemanyag a hajtómű meghajtásához.

A meghibásodott üzemanyagszivattyú jelei

A motor nem hatékony

Kétségtelenül ismeri a jól működő motor hangját, ha már egy ideje megvan az autója, vagy általában véve van vezetési tapasztalata Egy motor alacsony fordulatszámon csendesen működik, gyorsan gyorsul, és akkor cirkál az autópályán, ha minden rendszere megfelelően működik.
Azonnal észreveszi a különbséget, ha egy motor nem kap elég benzint az üzemanyagszivattyútól ahhoz, hogy teljesítményt termeljen és a tervezett módon működjön.
Lehetséges, hogy autója motorja nem kap elég üzemanyagot, vagy nem a megfelelő fordulatszámon kapja azt, ha indításkor fröcsög vagy szabálytalan hangokat ad ki. Ennek következtében a vezetés kellemetlenné válik, és a motor belső sérülése is bekövetkezhet.

Az autó nem kapcsol be

Ha találkozónk van, és a számítógép nem indul el, az nagyon bosszantó. Szerencsétlenségünkre a motor nem indításának egyik legvalószínűbb oka az elromlott üzemanyagpumpa. Más lehetséges okok közé tartozik a lemerült akkumulátor vagy a hibás gyújtótekercs.

Az autók benzintartályaiban elhelyezett elektromos szivattyúkat egyenáramú villanymotorok működtetik.

A motor túlmelegedése

A nem hatékony üzemanyagszivattyú túlmelegedő motorhoz vezethet. A hibásan működő üzemanyagszivattyú túlmelegedhet, és elégtelen mennyiségű üzemanyagot juttathat a motorba, ami túlmelegíti azt, és vezetés közben leállítja. Ebben az esetben az autója a túlmelegedés miatt leállhat, majd újraindulhat, hogy aztán nem sokkal később újra megtörténjen Ez a helyzet a rossz üzemanyagszivattyú tipikus jelzője.

Változó sebesség

A motor zavartalan és megbízható működéséhez elegendő üzemanyag-ellátás szükséges. Ezenkívül, ha az üzemanyagszivattyú meghibásodik, a motor nem tud állandó fordulatszámon működni, mert nem jut hozzá elegendő üzemanyag.
A meghibásodott üzemanyagszivattyú lehet az oka az állandó sebességgel való vezetés közben tapasztalt teljesítménycsökkenésnek.

üzemanyag-hatékonyság csökkenése

A legjobb futásteljesítmény elérése segít csökkenteni a költségeket, mivel a tankolás költséges folyamat. Ha új stratégiákat találunk a benzinfogyasztás növelésére – például a gázpedál lazítása vagy a megfelelő abroncsnyomás fenntartása -, az jó érzés. Ha azonban azt tapasztalja, hogy autója a szokásosnál több benzint fogyaszt, lehet, hogy üzemanyagszivattyú-problémája van. Ebben az esetben a szivattyú túl sok üzemanyagot küldhet a motorba, és a tartály kiürül, mielőtt még megtelt volna.

A megbízható és biztonságos vezetéshez szükséges számos alkatrész közül az egyik a benzinpumpa, mégis fontos megérteni a működését, és nem szabad alábecsülni a jelentőségét.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: