Mikor érdemes lecserélnie az autó akkumulátorát?

Az emberekhez hasonlóan az autóakkumulátorok is idővel öregednek és élettartamuk véges. Még a tökéletes működési körülmények között is egy autó akkumulátor annyira tönkremehet, hogy már a motort sem tudja beindítani. A gépjármű-használati szokások szintén hozzájárulnak az akkumulátor öregedéséhez. Azok a autók, amelyek főként rövid utakat tesznek meg, nem tudják teljesen feltölteni az akkumulátort, valamint a sokáig egy helyben álló autók akkumulátora is folyamatosan merül. Ilyen esetekben a karbantartó töltő használata lehetővé teszi az akkumulátor teljes feltöltését és meghosszabbítja élettartamát.

Rezgés

A rezgés az autóakkumulátor életében egy másik tényező, amely belső akkumulátor-alkatrészekben fizikai meghibásodást okozhat.

A rezgés hatásainak csökkentése érdekében a speciális hardver rögzíti az elemeket a helyükön, és megakadályozza azok mozgatását. A laza tartás vagy hiányzó mélység csökkentheti az autó akkumulátorának élettartamát.

Egyéb szempontok, melyeket érdemes figyelembe venni

Autó akkumulátorának

A fent említett megfontolások mellett a hibásan működő töltőrendszer is csökkentheti az akkumulátor élettartamát. A túltöltés vagy a folyamatos alul töltés növeli az autó akkumulátorának öregedését.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: