Mi a BPD vagy a borderline személyiségzavar?

Általában a borderline személyiségzavar a korai felnőttkorban kezdődik. Ez a betegség még rosszabbá válhat a fiatal felnőttkorban, de az életkor előrehaladtával javulhat.

Ha borderline személyiségzavarban szenved, soha ne engedje, hogy ne figyeljen oda rá. Sok ilyen rendellenességben szenvedő ember jobb eredményeket kap a megfelelő kezelésekkel, és teljes életet élhet.

Borderline személyiségzavar

BPD és tünetei

A BPD befolyásolja azt, hogy egy ember hogyan érzi önmagát, hogyan viszonyul másokhoz, és hogyan viselkedik. A tünetek és jelek a következők lehetnek:

Olvassa el a következő cikket is: Merüljön el a pszichoanalízis világában

Lehet, hogy már hallottad a pszichoanalízis kifejezést, de fogalmad sincs, hogy mi is az egyáltalán. Olvasson tovább az alábbiakban, hogy többet tudjon meg erről a meglehetősen érdekes és érdekes világról, és fedezze fel a számos előnyét. 

  • Intenzív vagy alaptalan harag, például szarkasztikus, elveszíti temperamentumát vagy fizikai harcok
  • Széles hangulatingadozások, amelyek néhány órától hetekig tartanak, ideértve az intenzív boldogságot, szorongást, szégyent vagy ingerlékenységet
  • Öngyilkos viselkedés vagy fenyegetés az elutasításra vagy a szétválásra válaszul
  • Kockázatos és impulzív viselkedés, ideértve a spree-ket, a nem biztonságos szexet, a gondatlan vezetést, a szerencsejátékot, a pozitív kapcsolatok lezárását és még sok minden mást.
  • Az önkép és az ön-identitás gyors változásai, amelyek magukban foglalják az értékek és célok megváltoztatását, és úgy látják magukat, mintha nem léteznének, vagy mintha rossz emberek lennének.

Folytatódik olvasó a teljes cikket a témáról a borderline személyiségzavar.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: