Helyproblémák mindenféle poggyásszal

Az univerzális tetőcsomagtartók az autókhoz hasznos tartozékot jelentenek azok számára, akiknek nagyméretű tárgyakat, például kerékpárokat, síléceket, szörfdeszkákat, bőröndöket, bőröndöket és egyebeket kell szállítaniuk. Az autó tetejére szerelik őket, és lehetővé teszik olyan nagyméretű tárgyak biztonságos és megbízható szállítását, amelyeket egyébként nem lehetne az autó belsejében szállítani.

Az autók tetőcsomagtartói különböző anyagokból, többek között alumíniumból, acélból és műanyagból készülnek. Az alumínium tetőcsomagtartók könnyűek és korrózióállóak, és általában drágábbak, mint az acél vagy műanyag tetőcsomagtartók. Az acél tetőcsomagtartók olcsóbbak, mint az alumínium tetőcsomagtartók, és nagyobb szilárdságot és tartósságot kínálnak. A műanyag tetőcsomagtartók könnyűek és kényelmesek, de kevésbé tartósak lehetnek, mint az alumínium vagy acél tetőcsomagtartók.

Nordrive univerzális tetőcsomagtartók

Az anyag mellett fontos figyelembe venni a tetőcsomagtartók terhelhetőségét is: a tetőcsomagtartóknak képesnek kell lenniük a szállítani kívánt tárgyak súlyát elhajlás vagy sérülés nélkül elviselniük. A tetőcsomagtartók teherbírása gyártótól és modelltől függően változik, de általában 50-100 kg között mozog.

Az is fontos, hogy a megfelelő tetőcsomagtartót válassza ki a járművéhez. Nem minden tetőcsomagtartó alkalmas minden autótípushoz, ezért fontos, hogy olyan tetőcsomagtartókat válasszon, amelyek kompatibilisek a járművével, vagy amelyek univerzálisak. Egyes autókhoz speciális tetőcsomagtartó rögzítő rendszerre lehet szükség, míg másoknál a tetőcsomagtartó a jármű tetejébe van beépítve.

Tetőcsomagtartók típusai

A piacon többféle tetőcsomagtartó áll rendelkezésre. A rögzített tetőcsomagtartókat az autó tetejére szerelik, és nem lehet eltávolítani a teljes rögzítő rendszer szétszerelése nélkül. A levehető tetőcsomagtartók viszont könnyen eltávolíthatók az autó tetejéről, ha nem használják őket.

Univerzális tetőcsomagtartók
A tárolóhelyek maximalizálása az autó tetőcsomagtartójával és az autó tetődobozával a nagyobb járműkapacitás érdekében

A vonóhorogra szerelt tetőcsomagtartók egy másik lehetőség azok számára, akik nagyméretű tárgyakat szeretnének szállítani. Ez a fajta tetőcsomagtartó a jármű vonóhorogra van felszerelve, és lehetővé teszi olyan tárgyak szállítását, mint a kerékpárok, motorkerékpárok és más nagyméretű tárgyak.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: