A Gumiabroncs-Csomagtartó Bélésszőnyegek Alapjai

A csomagtartó bélések lehetnek szövetből, műanyagból vagy gumiból.

A méretre szabást igénylő általános csomagtartó bélések gyakran standard PVC anyagból készülnek. A tetején csúszásmentesen mintázott bélések általában gumiból készülnek. Ez a két anyag meglehetősen strapabíró, könnyen tisztítható és vízálló, bár ezek nem biztos, hogy kényelmi szempontból alkalmasak kutyák számára.

Gumi Autószőnyegek vagy Gumiabroncs Bélések? 

Vannak emberek, akik gumiszőnyegként emlegetik őket, míg mások gumi autó csomagtartó bélésnek hívják őket.

A legmegfelelőbb név azonban valószínűleg a gumiszőnyeg, mivel ez a fajta bélés csak a csomagtartó padlójára ül, és nem béleli és nem nyújt védelmet a csomagtartó oldalain oly módon, mint amit sok csomagtartó bélés tesz.

Egyedi gyártású bélésszőnyegek

A Gumi Autó Szőnyegekről

A gumiabroncs szőnyegeket úgy tervezték, hogy védjék a csomagtartó padlóját. Ezek a csomagtartó vélések más bélésektől különbözve nem védik az oldalakat.

Mivel strapabíró anyag, elvárható, hogy a gumi megvédje a csomagtartó padlóját az olajtól, savtól és más vegyi anyagtól. Ez is vízálló, és az UV fény nem halványítja el.

Számos gumiabroncs-csomagtartó szőnyeg mintás és megemelt kivitelű, hogy a csomagok ne csúszkáljanak a csomagtartóban és ne okozzanak kárt. A gumi szőnyegek néhány fő előnye:

  • Vízálló
  • Védelmet nyújt UV fény, szennyeződés és olajfoltok ellen
  • Könnyen eltávolítható és illeszthető 
  • Könnyen tisztítható 
  • Megfizethetőbb, mint más anyagok 

Emelt-Szélű vagy Lapos Gumiszőnyegek?

Egy lapos gumiszőnyeg laposan fekszik a jármű csomagtartójában, és extra védelmet nyújt. Ezeket úgy készítik el, hogy ne csússzanak meg, és biztosítsák a csomagok biztonságát. A lapos gumiszőnyegek megkönnyítik és gyorsan tisztíthatóvá teszik a csomagtartóban lévő esetleges kiemléseket, felborulásokat.

Emelt peremű gumiszőnyeg vagy más néven tálca készül az autójának egyedüli szőnyegének vagy csomagtartójának. Olyan élekkel rendelkeznek, amelyek felfelé görbülnek, és egy tálca alakját képezik, hogy a törmelék és a folyadék a szőnyegben maradjon.

A megemelt szegélyű gumiszőnyegek csak a csomagtartó alját takarják, ami azt jelenti, hogy a hátsó ülések hátulja és a falak továbbra is kiszolgáltatottak lesznek a foltok vagy a kiömlött anyagok számára.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: