Hogyan kell megfelelően használni a tetőcsomagtartókat

Az autós tetőcsomagtartóval való utazás nagy élmény lehet, ha sok extra felszerelést kell vinned. Tetőcsomagtartóval egyszerű kerékpárt, szörfdeszkát, gördeszkát és számos más szállítani. Természetesen csomagokat is belepakolhatsz, vagy bármi mást, ami esetleg nem illik vagy fér az autóba vagy a csomagtartóba. A különféle típusú járművekhez és felszereléshez sokféle tetőcsomagtartó áll rendelkezésre, amik mindenféle méretű modellre illeszkednek.

Legyél naprakész

Lehet, hogy magunk vállalkozunk a tetőcsomagtartó felszerelésére. Ez két dolgot igényel: időt és a kézikönyv elolvasását. Bár igaz, hogy ránézésre talán könnyű felrakni, de érdemes elolvasni a megadott utasításokat. Sokkal könnyebb az új csomagtartók felillesztése, ha először ellenőrizte a kézikönyvet.

Ha úgy érzi, hogy sikerül vagy nem tudja, akkor forduljon a bolthoz, ahol a tetőcsomagtartót vásárolta. Valószínűleg pillanatok alatt felszerelik önnek, mert nagy tapasztalattal rendelkeznek e téren.

Ügyeljen a körülményekre

Habár legszívesebben azonnal felszerelnénk a tetőcsomagtartót, néhány előintézkedést nem árt megtenni. Először is meg kell tisztítani az autó tetejének felületét, így semmi se kerül a sínek útjába. Másodszor, érdemes valamilyen kenőanyagot használni, hogy könnyebbé tegyük a pontos illesztést. Ne felejtsük el, hogy a rögzítő sínek a természet viszontagságainak lesznek kitéve, ezért a csavarok és anyák megnedvesítése erősen ajánlott a pontos illesztés érdekében, ha sokáig szeretné használni a csomagtartót.

Figyeljen a súlyra

Csakúgy, mint minden más csomagtartónak, ennek is a szállítási módnak is vannak korlátjai. A legfontosabb az, hogy mennyi felszerelést pakol bele (mennyit bír el a sín). Biztosan nem akarja túlterhelni a tetőcsomagtartót, mert ha elhajlik, károsíthatja a tetőt. A tető teherbírása is fontos, mert a tetőcsomagtartó és a benne lévő elemek nehezek lehetnek.
Legyen óvatos, és számolja ki, mennyi kerülhet bele maximum, így ön is és mindenki más biztonságban lesz az út során.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: