Az auto akkumulátor meghibásodásának fő jelei

Kérdezzen meg egy szakértőt, és biztosan elmondják, hogy a hibás autó akkumulátorának leggyakoribb tünetei közé tartozik a lassú motorhajtómű, az öregség és a kis tartalék hajtóerő. Vannak esetek, amikor a kettő együttesen fordul elő, bár ez nem aranyszabály.

Mielőtt bármi mást tenne, ellenőrizze a címkét. Az akkumulátor burkolatának felső része az akkumulátor megvásárlásának évére és hónapjára lyukasztással ellátott címkét tartalmaz. Ha az akkumulátort 4 évvel ezelőtt gyártották, akkor itt az ideje, hogy megfontolja a cserét, még annak ellenére is,  hogy pillanatnyilag jól működik.

Eközben, ha az akkumulátor miatt jóval hosszabb ideig tart mire beindul a jármű, és ha a motor beindítása előtt hosszú hirtelen hangot észlel, akkor ez alapvetően lassú forgattyút jelez, ami egy biztos jele annak, hogy az akkumulátor rossz állapotban van. 

Tönkrement az akkumulátora? 

Vannak-e olyan tünetek, amik jelzik az akkumulátor közeli halálát? Sajnos nincsenek. Vannak esetek, amikor az akkumulátor annyira tönkremegy, hogy sem a töltő, sem a bebikázás nem segít már rajta.

Folytassa a cikk olvasását a címmel “Az auto akkumulátor meghibásodásának fő jelei“.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: