A jelek, hogy szükséged van a méretpontos gumiszőnyeg cseréjére

Ha az autószőnyegek már túl könnyűek és vékonyak, ezek a végén csúszni fognak. Ez nagyon bosszantó lehet, mivel újra vissza kell állítania az eredeti helyére vagy pozíciójába. 

A csúszós autószőnyegek némi veszélyt jelenthetnek a járművezetőre, mivel ezek akadályozhatják a gázpedált, a féket vagy a kuplungot, ha az autószőnyeg vezetés közben a pedálok alá csúszott. Ezért erősen ajánlott a veszélyes, elhasználódott autószőnyegek mielőbbi cseréje.

Furcsa szagok vannak a járműben

Valahányszor belép az autójába, mindig büdös szagot érez? Nos, lehet, hogy ezek a szagok valójában az autószőnyegekből származnak. Hasonlóan ahhoz, ahogyan a rendszeres autómosás fényesen és tisztán tartja járművét, az autószőnyeg is megérdemli ugyanezt a kényeztetést és kezelést. 

Gumiszőnyeg
Furcsa szagok vannak az autóban? Talán a gumiszőnyeg is okolható.

De ha a szőnyegeknek még mosás után is furcsa szaguk van, talán itt az ideje, hogy fontolóra vegye egy új, méretpontos gumiszőnyeg beszerzését. Az utolsó dolog, amit szeretne, hogy kínos helyzetbe kerüljön, ha valaki észreveszi a furcsa szagot az autójában. 

Az autószőnyegek már elhasználódtak

A lyukak jelenléte az autószőnyegeken nem csak az esztétikát befolyásolja, mivel ez veszélyt is jelenthet, és az út során pusztítást okozhat. Azoknál a nőknél, akik szeretnek magassarkút viselni, ez különösen kockázatos, mivel a sarok hegye beszorulhat, és ez elvonhatja a sofőr figyelmét.

Hogyan lehet helyreállítani a gumiszőnyegeket

A biztonságos vezetés érdekében az is elengedhetetlen, hogy vezetés közben gyorsan elérje a pedálokat. Ezért kell kicserélni az autószőnyegeket, amint azok elhasználódnak. 

Penész jelenléte 

A penész az elhasználódott és régi autószőnyegekből eredő főbb egészségügyi problémák közé tartozik. A penész hajlamos spórákat kibocsátani a levegőbe, amelyek minden egyes lélegzetvételkor a tüdőbe juthatnak. Ezek a spórák tüsszögést, orrdugulást, zihálást, köhögést és más légúti fertőzéseket válthatnak ki. 

A penész olyan súlyosabb állapotokat is súlyosbíthat, mint az allergia és az asztma. Ezért ajánlott az autószőnyegek mielőbbi cseréje, különösen akkor, ha Ön vagy családjának egyes tagjai rossz egészségi állapotban szenvednek. 

A méret nem illik a padlólaphoz

Ha valaha is próbálkozott már univerzális méretű autómatrac használatával, nagy az esélye, hogy már tudja, hogy ilyen egyáltalán nem létezik. 

Ne feledje, hogy minden autó más és egyedi, sajátos kontúrjaival és formáival. Ez azt jelenti, hogy a rossz méretű autószőnyegek soha nem lesznek képesek megvédeni az alatta lévő szőnyeget a sérülésektől. A Withcar webáruházban pedig pont ilyen gumiszőnyegeket vásárolhat majd.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: