Gyors és egyszerű tippek az autós szőnyegek tisztításához

Miután megbizonyosodott arról, hogy nem maradt por a szőnyegen, öntsön rá sima ecetet vagy szőnyegtisztító folyadékot. Valójában elég egyetlen egyszer átmosni ecettel a szőnyeget, és a szag miatt sem kell aggódnia, hiszen ha a napon kiszárítja a szőnyeget, az ecet savanykás szaga is eltűnik.

Ne feledje, hogy nem szabad teljesen eláztatni a szőnyeget. Egy egyszerű spray használata is megteszi. A tisztítóoldat vagy ecet permetezése után egy kefével söpörje le a szőnyegről a koszt. Kerülje a durva súrolást, mivel az károsíthatja a szőnyeget. Ez a lépés kétszer megismételhető a nagyobb tisztaság érdekében.

Gumi szőnyegek

Öblítse le az ecetet és a koszt. Ha van, használjon magasnyomásút a maradék szennyeződések eltávolításához. Ne felejtse el a szőnyeg minden részét, beleértve a hátulját is leöblíteni.

Végül hagyja kicsöpögni és a napon kiszáradni a szőnyeget. Akár a ruhaszárítóra is ki lehet akasztani.

Hogyan tisztítsuk meg a gumiból készült autós szőnyegeket?

Annak ellenére, hogy a gumi szőnyegek teljesen más anyagból készülnek, mint a textil társaik, a tisztításuk majdnem ugyanúgy történik. Egy különbség van, azaz ecet vagy tisztítószer használata helyett mosogatószert vagy mosóport kell használni, és egyenlő mennyiségű vízzel összekeverni.

Vegye ki a szőnyegeket az autóból, majd magasnyomásúval mossa le róla a szennyeződéseket. Ideális esetben előbb öblítse át a szőnyeget, így a kefe nem érintkezik közvetlenül a porral és a szennyeződésekkel.

Merítse a kefét a víz és a szappan keverékébe, és dörzsölje át vele a szőnyeget. A gumi anyagú szőnyegeket (www.withcar.hu) lehet egy kicsit erősebben is sikálni. Igyekezzen minél alaposabban átmenni az egész szőnyegen. Ne felejtse el az alsó oldalt sem megtisztítani!

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: