Védett autó külseje még nyáron is

A leggyakoribb dolog, hogy figyeljünk oda járművünk mechanikájára és gumiabroncsaira. Sajnos a járművezetők ritkán gondolnak a karosszéria ellenőrzésére, és ez utazás közben veszélyes lehet.

Először is, a hibátlan karosszéria esztétikailag szép látvány, és ez segít megőrizni a piaci értékét is. Másodszor, a fémlemezek bármilyen sérülése, legyen az bármilyen kicsi, közép- vagy hosszú távon súlyos károkat okozhat, és a karosszériaalkatrészek nem könnyen hozzáférhetőek autóalkatrészként silux.hu.

Védje a karosszériát nyáron

A melegebb hónapokban autónk külseje ki van téve a napfénynek, a salétromnak, a rovaroknak, a madárürüléknek és más káros szennyeződéseknek. Nagyon ajánlott a karosszéria ápolása, és ennek elvégzése egyáltalán nem nehéz. Csak néhány alapvető tippet kell betartani.

Az autó pótalkatrészeinek jó minőségűnek kell lenniük.

Kerülje a napon való parkolást

Bár a járműfestékek egyre ellenállóbbak, még mindig romolhatnak, és elveszíthetik eredeti fényüket és intenzitásukat. Az egyik tényező, amely felgyorsítja ezt a romlást, a tartós napfénynek való kitettség. Amikor csak lehetséges, parkoljon autójával zárt térben vagy árnyékos helyen. Ha nincs olyan hely, ahol megvédhetné, fedje le egy autófedéllel, hogy megvédje a karosszériát.

Extrém homokápolás

Nyáron szinte elkerülhetetlen, hogy a strand homokja a karosszériára kerüljön. Eltávolítása nem nehéz, de nagyon óvatosnak kell lenni, mert nagy a veszélye annak, hogy megkarcolódik a fényezés.

Gyakori mosás

A salétrom egy nagyon maró hatású elem; komoly veszélyt jelent a járművek festékére, ha gyakran közlekedünk a tengerparton. Az autó heti mosása (lehetőleg kézzel, és árnyékban, ronggyal való áttörléssel) eltünteti a maradványait, és elkerülhetővé teszi a jövőbeli problémákat.

Ne hagyja, hogy a rovarok és a madárürülék hosszú ideig az autófestékre kerüljön.

Nyáron sok szúnyog és apró rovar ragad az autó karosszériájára, és jó néhány madár is bekeni azt az ürülékével. Ha az egészhez hozzáadódik a fák gyantája, az ipari porszemcsék és a kátránydarabkák, akkor nagyon nagy a kockázata annak, hogy a korrózió végül a festéket és a fémet is érinti.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: