Jégeső és járművek: kevésbé szerencsés kombináció

A jégesőgátló lap nem más, mint egy nagyon vastag, általában párnázott lepedő, melyet arra terveztek, hogy megvédje járművét a nyári jégeső okozta károsodásoktól, amikor is autója védtelenül áll a szabadban. Egy egyszerű, de hatékony megoldás: nem mindenkinek van garázsa vagy tetője. Ez azonban nem jelenti azt, hogy eleve nem kellene törődnie autójával és a karosszériájával. Felmerülő kétely, mikor használatos a jégesőtakaró. Jégeső idején nyilvánvalóan senkinek sem jut eszébe, hogy a vihar közepén kimenjen letakarni autóját.

Jégesőtakaró
Jégesőtakaró hogy megvédje autóját

Ezért szükség van egy egyszerű, de funkcionális technológiára: akkor szükséges jégeső borítót használni, amikor a vihar még nem érkezett meg. Természetesen nem mindig tudjuk biztosan, hogy sima esővel vagy jégesővel lesz dolgunk. Tehát hogyan kell csinálni? Mindenesetre szereljük fel: a jégeső elleni borító olyan anyagokból készül, amelyek megfelelő védelmet bizosítanak, de nem befolyásolják a jármű hőmérsékletét.

Olvassa el a következő cikket is: Mit kell tudni az EGR-szelepről?

Egy átlagos autó EGR-szelepének élettartama körülbelül 10 év a használatban. Ez az oka annak, hogy teljesen elengedhetetlen ennek a szelepnek a megfelelő karbantartása, ha meg akarja előzni a jármű általános teljesítményével kapcsolatos problémákat. 

Miből készül a jégesőtakaró és hogyan kell összeszerelni

A jégesőtakaró (további információ itt: https://www.withcar.hu) nyilvánvalóan nagyon könnyű és vízálló szintetikus anyagból készül. Azonban ne egy nagy eső porrongyor képzeljünk el járművünk számára. Különlegessége a külső bevonatban rejlik, amely egy erős és ellenálló alumínium filmből áll, mely csillapítja a jégeső alvázra gyakorolt ​​hatását.

A vastag poliuretán hab párnázat gondoskodik az ütés tompításáról. A párnázat nem túl vastag. Csak 6 mm-es, nem szövött anyagra fektetve, amely közvetlenül érintkezik a testtel, és elég puha ahhoz, hogy elkerülje a karcolásokat a jégeső borításának fel- és levétele során.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: