Gyors útmutató a kiváló minőségű bejárati ajtókhoz

Számos gyártó számos ajtóstílust kínál. Széles választékot találhat ajtókereskedőknél, otthoni központokban és fatelepeken is. 

Ha szeretné, megtervezheti saját bejárati ajtaját. Vannak olyan gyártók, amelyek lehetővé teszik, hogy megadhassa a kívánt üvegopciók és panelek típusát. Ezekre az ajtókra azonban külön megrendelést kell leadnia, és várnia kell, hogy két-nyolc hét alatt kiszállítsák Önnek. 

A harmadik lehetőség az, hogy keres egy helyi malomipari vagy famegmunkáló üzletet, amely az Ön igényei alapján kiváló minőségű bejárati ajtókat épít. Ennek a lehetőségnek azonban az egyetlen hátránya a pénz és az idő.

A bejárati ajtókhoz használt közös anyagok 

Valószínűleg a legfontosabb döntés, amelyet meg kell hoznia, az ajtó anyagának kiválasztása. Sok ajtó manapság különböző anyagokat kombinál, például acél- és üvegszálas ajtókat fa kerettel. A választott felületanyag azonban a legnagyobb hatással van a megjelenésre, a biztonságra, az árra és a tartósságra. 

Videó: 5 különböző típusú ajtó, amelyet figyelembe kell venni a házhoz

Alumínium ajtók 

Az alumíniumból készült bejárati ajtók fémhéjjal borított szigetelőmagot használnak. Az alumínium változatok abban különböznek a ma fellelhető egyéb ajtórendszerektől, hogy ezeket kizárólag a kereskedők értékesítik és kínálják. Minden alumínium ajtót az Ön nyílászárójának megfelelően, egyedileg készítenek el. 

A mai gyártók mindenféle választási lehetőséget kínálnak. Ezek a bejárati ajtók több tucatnyi színben és stílusban kaphatók, famintás vagy sima kivitelben. 

Alumínium bejárati ajtókat
Alumínium bejárati ajtókat szürke színben (https://www.inotherm-tuer.de/)

Az alumínium ajtók beégetett zománcozásúak, ezért nem rozsdásodnak és nem igényelnek festést. Ezért is gyakori, hogy ezeket az ajtókat 20 éves garanciával látják el. Az alumínium viharajtóval akár az ajtó stílusát és színét is össze lehet hangolni. Ezek az előnyök azonban nem olcsóak, mivel az alumínium ajtók a tömör fa mellett a legdrágább választásnak számítanak. 

Üvegszálas-kompozit ajtók

Ezek az ajtók karbantartásmentesek és strapabíróak, és okos választás, ha nedves vagy zord éghajlatú területen él. Az üvegszálas kompozit ajtók a faanyagszemcsés textúrájukkal a fa megjelenésére hasonlítanak. Ezeket is lehet festeni, hogy illeszkedjenek a cseresznyéhez, dióhoz, tölgyhöz és más fafajtákhoz. Formázott felületük alatt fából készült sínekből és lécekből álló keretet talál, amelyek a zárszerkezethez tartozó fa éleket tartalmaznak. A keret üregeit poliuretán-hab szigetelés tölti ki. 

Az üvegszálas kompozit ajtókra hosszú garanciát vállalnak, egyes gyártók ugyanannyi ideig garantálják modelljeiket, mint ameddig az Öné az otthon. A beépítés azonban befolyásolhatja a hosszú élettartamot, és a hosszú garanciák gyakran kizárólag a teljes bejárati rendszerekre vonatkoznak, amelyek a keretet is tartalmazzák. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: