Könnyű azt mondani, hogy a tinta

Kezdjük a nyomtató típusával. A lézernyomtatók tintát használnak? Nem, a lézernyomtató tonert használ, amelyhez cseretintapatronra van szükség, amikor kifogy. Ha tintasugaras nyomtatója van, akkor tintapatronokra van szüksége. Mindkét nyomtatótípus elvégzi a feladatát, amire tervezték: az eredmény elérésének módja a különbség. Tehát a toner és a tinta ugyanaz? A válasz nem, és nem felcserélhetők egymással. A nyomtató tonere egy dolog, a tintasugaras toner egy másik. Vizsgáljuk meg a kettő közötti különbségeket, valamint néhány előnyét és hátrányát.

A nyomtatótoner hosszú, téglalap alakú patronokban kapható, amelyek nagyobbak, mint a tintasugaras patronok.

Toner nyomtatóhoz és tinta

A tinta kifejezetten tintasugaras nyomtatókhoz készült. Folyékony formában, egy kis műanyag patronban kerül forgalomba. A tintasugaras nyomtatók úgy működnek, hogy a tintát kis fúvókákon keresztül préselik ki, amelyek mikroszkopikus méretű tintapontokat juttatnak közvetlenül a papírra. Kicsit olyan, mintha írás közben tollat tennénk a papírra, de gyorsabban és aprólékosabban történik. A legtöbb tintasugaras nyomtató fekete vagy színes színben nyomtat. Ez a nyomtatótípus négy patront tartalmaz: fekete, ciánkék, magenta és sárga. Mindegyik patron bepattan a helyére, és könnyen kiugrik, amikor eljön a csere ideje. Egyes tintasugaras nyomtatók ma már újratölthető “tintatartályokkal” rendelkeznek, amelyek korlátozzák, hogy milyen gyakran kell az egész patront cserélni.

Mi az a nyomtató toner?

A nyomtatótoner egy nagyon finom por, amely főként műanyag polimerekből és színezékekből áll. A tonerpor a nyomtatóban elektrosztatikusan feltöltődik, és a nyomtató fémdobján áthaladva összeolvad a papírral. A fekete tonert jellemzően lézernyomtatásban használják. Színes toner is kapható, de drága, és a speciális vállalkozásokon kívül ritkán használják.

A nyomtatótoner hosszú, téglalap alakú patronokban kapható, amelyek nagyobbak, mint a tintasugaras patronok. Bár a tonerkazetták drágábbak, mint a tintapatronok, sokkal tovább tartanak, így a lézernyomtatás hosszú távon megfizethetőbb megoldás, ha sokat nyomtat. Egy szabványos tonerkazetta 2000-3000 oldalt nyomtat, szemben a tintasugaras patronokkal, amelyek 200-300 oldalt nyomtatnak.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: