Vásárlási útmutató az Alkaten vízcsövekhez

Az alkatvíztömlők a legszorgalmasabb és legfontosabb kerti szerszámok közé tartoznak. Sajnos, a rendelkezésre álló összes lehetőség mellett a megfelelő kiválasztása elég ijesztőnek és egyenesen zavarónak tűnhet. A helyi barkácsáruház vagy kedvenc faiskolája kertészeti részlegén különböző típusú, különböző hosszúságú és átmérőjű, különböző anyagokból készült kerti tömlőket talál. 

Amikor megpróbálod átrostálni a választékot, valószínűleg mindenféle dolgot alaposan megvizsgálsz. Hajolgat, csíp, vagy emelget. De van-e fogalma arról, hogy egyáltalán mit kellene keresnie?

Ha gyakoriak a takarítási és öntözési feladatok, akkor ajánlott egy szuper-duty tömlőt választani, amely kiváló minőségű anyagokból készül, és több évszakot is kibír a jövőben.

Hogy segítsen kiválasztani a legmegfelelőbb kerti víztömlőt, íme néhány olyan tulajdonság, amelyet érdemes keresnie, és amelyek nagyban befolyásolhatják a döntését:

A víztömlő átmérője

Amikor víztömlőt keres, az első dolog, amit észre fog venni, hogy különböző átmérőjű opciók állnak rendelkezésre. Melyiket válassza közülük? Mivel a szabványos háztartási csövek átmérője általában ½ hüvelyk, a legtöbb háztulajdonosnak csak a szabványos méretű, ½ hüvelyk átmérőjű kerti tömlőre van szüksége. 

Választhat egy 5/8 hüvelykes átmérőjű kerti tömlőméretet is, bár valószínűleg felesleges súlyt ad hozzá, ha ezt választja. Ha Ön kereskedelmi kertépítő, szélesebb csővezetékkel vagy nehéz öntözési feladatokkal, akkor jobb választás a ¾ hüvelyk átmérőjű vízsugár. Ez a nagyobb átmérő nem csak több víz szállítását teszi lehetővé. Ugyanakkor más víznyomás-változókat is ellensúlyozhat, például ha a tömlőt hegynek felfelé futtatja. 

A víztömlő tartóssága 

Az Alkaten víztömlők keresése során az egyik szó, amivel gyakran találkozik, a kötelesség. Létezik szuper duty, heavy duty, medium duty és light duty. Ezek a kifejezések összezavarhatják és tanácstalanul hagyhatják Önt. Bár úgy tűnhet, hogy könnyebb manőverezni a könnyű kerti tömlőkkel, ezek a típusok is hajlamosak azokra a bosszantó gyűrődési problémákra. Ha gyakoriak a takarítási és öntözési feladatok, akkor ajánlott egy szuper-duty tömlőt választani, amely kiváló minőségű anyagokból készül, és több évszakot is kibír a jövőben. 

Ellenőriznie kell a tömlő PSI-számát is, mivel ez képet ad arról a statikus törési nyomásról, amelyet a tömlő a használat során elviselhet. A magasabb PSI értékkel rendelkező tömlők hosszabb élettartamúak és tartósabbak lehetnek, mivel képesek elviselni a nagyobb víznyomást, a hőmérséklet ingadozását, a hőmérséklet több kiugrását, valamint a kertészeti és tisztítási feladatok szélesebb körét. 

Mielőtt vásárolna, vegye figyelembe, hogy a tömlő milyen különleges anyagból készült, mivel ez jelzi, hogy a tömlő mennyi ideig fog tartani, és mennyire lesz könnyű használni.

A kiterjesztések elérhetősége 

Ha nagyobb és tágasabb udvarral rendelkezik, érdemes két tömlőt beszereznie, amelyek gyorscsatlakozókkal összekapcsolhatók. Így csak szükség szerint viszi a plusz súlyt, és az idő nagy részében könnyebb és rövidebb kerti tömlőméretet élvezhet. 

A tömlő hossza

A tömlő hossza egy másik fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni. Nem lenne értelme 100 láb hosszút választani, ha kis udvarral rendelkezik, de egy túl rövid tömlő használata is frusztráló lehet. Győződjön meg róla, hogy megméri a csapjától legtávolabb eső távolságot, és keressen olyan tömlőt, amely ezen a hosszon túl van. Jobb lesz, ha olyan tömlőt választ, amely egy kicsit hosszabb, mint amire úgy gondolja, hogy szüksége van. 

Így a kerti fa mindkét oldalát vagy az elülső járdát megkerülheti, és visszamehet a gyepre anélkül, hogy a bozótoson vagy a virágágyásokon keresztül kellene vonszolnia magát. A megfelelő hosszúságú tömlő beszerzése megkíméli Önt attól, hogy rángatni kelljen, ami idővel a tömlő megnyúlását eredményezi. 

Gondoskodjon arról, hogy tömlője erős sárgaréz csatlakozóval rendelkezzen, hogy kibírja a leeséseket és a horpadásokat.

Felhasznált anyagok 

A legjobb Alkaten víztömlők elég erősek és tartósak ahhoz, hogy ellenálljanak a gyakori használatnak. Bizonyára Ön is tudja, milyen bosszantó lehet, ha a tömlője megreped, elhasad vagy törékennyé válik. Mielőtt vásárolna, vegye figyelembe, hogy a tömlő milyen különleges anyagból készült, mivel ez jelzi, hogy a tömlő mennyi ideig fog tartani, és mennyire lesz könnyű használni. 

Olvassa el a következő cikket is: A méhek megfigyelése során ellenőrizendő dolgok

A kaptár erősségének felmérése a méhek megfelelő és rendszeres megfigyelésével az egyik legfontosabb készség, amelyet az új méhészeknek meg kell tanulniuk.  A kezdő méhészek számára számos olyan segédanyag létezik, amely a gyenge kaptárakra és az erős kaptárakra hivatkozik, és arra utasítja a méhészt, hogy aszerint hozzon döntést, hogy mennyire erős a méhcsaládja.

A tömlő vásárlásakor sokan általában figyelmen kívül hagyják a tömlő csúcsát. A minimális használat ellenére a könnyebb súlyú csatlakozók hajlamosak könnyen meghajolni, még akkor is, ha véletlenül könnyedén rálépünk.

A csatlakozó legkisebb sérülése is megnehezítheti a tömlő használatát. A meghajlott csatlakozók megnehezíthetik a nagy teherbírású kerti tömlőnek a locsolófejekhez, fúvókákhoz és csapokhoz való csatlakoztatását. Gondoskodjon arról, hogy tömlője erős sárgaréz csatlakozóval rendelkezzen, hogy kibírja a leeséseket és a horpadásokat. 

Senki sem tolat át szándékosan a tömlő végén. Ha azonban behajtott a kocsifelhajtóra, és átgázol a tömlő végén, nagy az esélye, hogy a sárgaréz csatlakozónak éppen jó lesz.

Olvassa el a következő cikket is: Felhasználói tippek a radiátoros hőszivattyúkhoz

Sok lakástulajdonos telepített hőszivattyút a radiátorok fűtésére. Ez nem nagy meglepetés, tekintve, hogy ezek kínálják a leghatékonyabb és leghatékonyabb módját annak, hogy otthonát melegen és otthonosan tartsa. Ha valaha is úgy döntött, hogy befektet ebbe a készülékbe, vagy hamarosan tervezi, hogy beszerez egyet, íme néhány hasznos tipp arra vonatkozóan, hogyan hozhatja ki a legtöbbet a hőszivattyúból. 

Hogyan kell ápolni a vizes tömlőket?

A legjobb Alkaten víztömlők minden időjárási körülménynek ellenállnak. Ahhoz azonban, hogy hosszú ideig kitartsanak, fontos, hogy különösen télen fokozottan vigyázzon rájuk. Az első éjszakai fagy előtt ne felejtse el leengedni és fagymentes helyen tartani a tömlőket. 

Ősszel ügyeljen arra, hogy a locsolótömlőt egy magasabban lévő felületen, például egy piknikasztalnál tárolja. Hagyja, hogy a tömlő vége a földre essen. Ez a magasságkülönbség segíthet egy természetes szifont kialakítani, így a tömlő kiürülhet. 

A tömlőt a gyepen is kifeszítheti, majd felkapja az egyik végét, és kézzel felfelé húzza a tömlőt. Ezzel a művelettel a túlsó végén lévő víz lecsapolódhat. Az is lehetséges, hogy végigsétál a tömlő mentén, és menet közben leereszti a vizet. 

Az Alkaten víztömlők leürítése után tárolja ezeket zárt térben, az időjárástól védve. Ha egész évben a szabadban hagyja a házat, az károsíthatja annak szerkezetét, amint a tömlőben lévő víz megfagy és kitágul. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: