A OnePlus 5 mobiltelefon gyors áttekintése

A OnePlus 5 mobiltelefont hivatalosan is bemutatták, és ez messze a legújabb és legbüszkébb stílusú készülék.

A társaság úgy döntött, hogy meghallgatják ügyfeleiket, hogy növeljék esélyüket más, nagy nevek, például az iPhone és a Samsung ellen. Felszerelték a OnePlus 5-et 8 GB RAM-mal, piacvezető kamerabeállításokkal, valamint USB-C és 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval.

Vessen egy pillantást a mobiltelefon gyors áttekintésére, hogy megtudja, ez-e a megfelelő választás az Ön számára:

Dizájn

Nem kétséges, hogy a OnePlus 5 jó megjelenésű csúcskategóriás eszköz, bár nem igazán büszkélkedhet a teljes eredetiséggel. A látható antennacsíkokkal és az alumíniumból készült matt fekete, karosszéria alvázával a OnePlus nem próbál finomkodni, egyértelmű, hogy legújabb eszközük szinte teljes másolata az iPhone 7 Plus-nak. Ugyanakkor nem tagadható, hogy ez a OnePlus okostelefon sokkal erősebb, és jobban néz ki, mint más, azonos ártartományba tartozó okostelefonok.

OnePlus 5 mobiltelefont

A OnePlus legújabb készüléke kisebb az iPhone 7 Plus-hoz képest, annak ellenére, hogy mindkét eszköz azonos méretű, 5,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. A 154x74x7,3 mm-es méretnél elérheti a kijelző minden sarkát, és a telefon lekerekített szélei kényelmessé teszik a kézben tartást. Néhányan nem nagy rajongói a kijelző alatt és fölött lévő előlapoknak, amelyek más eszközökkel ellentétben kissé elavultnak tűnhetnek.

Valahol a OnePlus 5-en a kijelző alatt található a fizikai Home gomb. Ehhez egy beépített, zippy ujjlenyomat-leolvasó tartozik. Van még 5 megmunkált lyuk a telefon hangszórójának, egy 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó és egy Dash Charge kompatibilis USB-C port.

Kijelző

Az OnePlus 5 mobiltelefon teljes méretű, 5,5 hüvelykes, HDOL kijelzővel rendelkezik, AMOLED-ből készül, amely hasonló az előtte bemutatott OnePlus 3T készülékhez.

Annak ellenére, hogy néhány felhasználó csalódott, hogy a vállalat nem a QHD felbontás mellett döntött, különös tekintettel a telefon drágább árcédulájára, van néhány panasz arról, hogy mit tud a képernyő. Mivel AMOLED-t használtak, a feketék inkább tintásak, míg a színek valóban telítettek és élénkek az alapértelmezett kalibrálás során.

Megváltoztathatja az OnePlus 5 kijelzőjét a DCI-P3 vagy az sRGB színszabványok megjelenítéséhez, az előbbi pedig a nagyobb színtartományt jelenti, amely mind az iPhone 7-ben, mind a 7 Plus-ban egyaránt megtalálható, és kevésbé telített és természetes megjelenést biztosít.

Az OnePlus 5 mobiltelefon korai felhasználói közül néhány gyorsan panaszkodott a telefon megjelenítésével kapcsolatos problémákra, ideértve a gyenge együttműködést és a ,,zselés” görgetést. Előfordulhat, hogy egyeseknél nem tapasztalhatók ugyanazok a problémák, így általában elégedettek az eszköz használatával.

Végül könnyű belátni, hogy a OnePlus 5 mobiltelefon minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely erős versenytárssá teszi a többi telefonnal szemben.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: