Hogyan garantálható a legmagasabb szintű mobiltelefon-védelem?

Az okostelefonok manapság távol állnak azoktól a flip és nagyméretű telefonoktól, amelyek az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején voltak népszerűek. Jelenleg a modern telefonok sokkal praktikusabbak, karcsúbbak és technológiailag fejlettebbek. Éppen ezért fontosabb a telefonok védelme, mint valaha.

Miért is? Mint tudjuk, hogy az okostelefonok érzékenyek, törékenyek és sok veszélynek vannak kitéve, mint a lopás vagy hackelés.

Minden nap az az első, és utolsó dolog amit csinálunk, hogy az okostelefonjainkat  nyomkodjuk. Ez lehet szórakozás, de a szabadúszóknak például lehet munka céljából is.

Nem számít, milyen szerepet tölt be az okostelefon az életünkben, garantáltan megnövelhetjük a telefonok életidejét azáltal, hogy odafigyelünk rájuk.

Használjon képernyővédőt és telefon tokot

Használjon ütésálló és vízálló telefontokot, amely lefedi a telefon hátulját, sarkait és oldalát. Ezzel a kiegészítővel elegendő védelmet kapunk, hogy ne kelljen a vízcseppek, vagy a telefon leesése miatt aggódnunk.

Telefonok védelme - használja a telefon tokját a védelem érdekében
Telefonok védelme – használja a telefon tokját a védelem érdekében

Bölcs dolog az okostelefon képernyőjét is megvédeni. Még akkor is érzékeny a karcolásokra a kijelző, ha a telefonját Gorilla üveg borítja, amely ellenáll az ütéseknek és a karcolásoknak. Ez főleg akkor van így, ha pénzérmék és kulcs mellett tartjuk a telefont. Ideális esetben a telefon megvásárlása után érdemes egy minőségi képernyővédőt beszerezni.

Ne tegye ki készülékét extrém hőnek

A túlmelegedés könnyen megölheti a készüléket. Ügyeljen, hogy ne hagyja a telefont közvetlen napfénynek kitéve vagy hőt kibocsátó készülékek közelében. Ilyen például a sütő vagy a tűzhely.

Ne érjen a telefon vízhez

Ijedt már Ön is halálra, amikor véletlenül a wc-be ejtette a telefonját? Öntötte már valaha le a telefonját mondjuk kávéval?

Telefonok védelme - Ne tegye ki víznek!
Telefonok védelme – Ne tegye ki víznek!

Ha víz éri a készülék érzékeny belső részeit, az rövidzárlathoz vagy a korrózióhoz vezethet. Mindig tartsa szárazon, és a víztől vagy folyadékoktól távol a készülékeit. Lehet, hogy cseppálló a telefonja, az még nem vízálló! Ez azt jelenti, hogy egy ideig bírja a vizet, de hosszútávon sérülhet.

A tengerparti kalandok során ne feledje vízálló tasakban vagy tokban tartani a telefonját a véletlen balesetek elkerülése miatt.

Töltse fel okostelefonját megfelelően

Meghosszabbíthatja a telefon akkumulátorának élettartamát, ha a telefon töltésekor odafigyel az alábbiakra:

  • Használja a készülék eredeti töltőjét, majd azt közvetlenül a konnektorhoz csatlakoztassa, ahelyett, hogy csak a számítógépéhez vagy az autó USB-adapteréhez csatlakoztatná. 
  • Töltés előtt távolítsa el a telefon tokját, hogy elkerülje a túlmelegedést. 
  • Töltse fel a készüléket csak 80% -ra, ahelyett, hogy teljesen feltöltené. 
  • Hagyja, hogy az akkumulátor havonta egyszer lemerüljön. Az akkumulátort mindig 40–80% között kell feltölteni. Próbálja meg elkerülni a teljes ciklus töltését 0% és 100% között. 
  • Ne töltse készülékét hosszú ideig vagy egy éjszakán át. 
  • Ideális a telefon kikapcsolása töltés közben. Ha a telefon mégis bekapcsolt állapotban van, ne játsszon játékot, ne nézhessen videókat és ne végezzen intenzív feladatokat telefonján töltés közben. 

Tartsa telefonját biztonságos helyen

Minden alkalommal, amikor a telefont nem használja, kerülje el a székre, az asztalra vagy más olyan felületre történő helyezését, ahol gyerekek, háziállatok, vagy ügyetlenebb embertársai kárt tehetnek benne.

Titkosítsa az adatait

Ha még nem állította be ezt alapértelmezésként az eszközén, akkor érdemes titkosítania az adatait. Ez hasznos lehet az érzékeny adatok védelmében, ideértve a banki és befektetési alkalmazásokat, valamint a fontos üzleti e-maileket is.

Zárja le készülékét ujjlenyomat-felismeréssel vagy jelszóval

Legalábbis, ha elhagyja a készüléket az élelmiszerboltban, vagy ellopják azt, az elkövetőnek át kell mennie ezen az első akadályon, mielőtt bármit tehetne a készülékkel. Egy másik kritikus mobil védelmi tipp az, ha rövid időre állítja be a jelszózárat. Ha 30 másodperc alatt lezár a képernyő, sokkal nehezebb dolga van a feltöréssel a tolvajoknak.

Távoli törlés beállítása

Abban az esetben, ha telefonját ellopják vagy elveszik, törölje le az összes adatot a távolból, hogy az érzékeny információkat bűnözők számára hozzáférhetetlenné tegye. A távoli törlés a telefon helyének megkeresésére is használható.

Biztonsági másolat készítése a telefonos adatokról

Érdemes összekapcsolni az eszközt a társított felhőszolgáltatással, hogy az adatokról automatikusan biztonsági másolatok készüljenek és titkosítva legyenek. Ha azonban nem tetszik önnek a felhős megoldás, akkor adott időközönként csatlakoztassa a géphez a készüléket és szinkronizálja, hogy megőrizze az alkalmazásokat, fényképeket, videókat és más fontos fájlokat.

Ne törje fel a telefont

Ezzel a lépéssel elveszti a garanciát, és a gyártó felelősségvállalását. Az iOS-eszközök jailbreakelése, és az Android eszközök rootolása gyengítheti a készülékek biztonságát.

Maradjon távol az ismeretlen eredetű alkalmazásoktól

Amennyiben iPhone-t használ, ez a veszély nem nagyon fenyegeti Önt, de az Android felhasználóknak érdemes olyanokra odafigyelni, hogy ne töltsenek le ismeretlen helyről származó alkalmazásokat. Ha valaha is ilyen ismeretlen forrásból származó alkalmazásokat kell használnia, először végezzen kutatást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem telepít valami rosszindulatú programot is a készülékére.

Rendszeresen frissítse az operációs rendszert

Soha ne hagyja figyelmen kívül a felbukkanó emlékeztetőket. Töltse fel a készüléket, csináljon helyet a tárhelyén, és azonnal kezdje el telepíteni a frissítéseket.

A mobiltelefonok védelme soha nem hagyható figyelmen kívül. Kövesse ezeket a tippeket, és tartsa mindig biztonságban készülékét.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: