Színe, mérete és alakja alkalmas kültéri növényekhez

Ez egy nehéz kérdés, és attól függ, hogy mennyi időt és pénzt kíván befektetni az erkélyre vagy a kertbe, és hogy a tervezett edénynek dekoratív vagy tisztán mezőgazdasági szerepe van-e. Megfelelő tervezéssel mindkettő lehet. De folytassuk a különböző forgatókönyvek értékelését.

Menj a termesztett növényekért

Javaslom, hogy természetes anyagokból, például terrakottából vagy kőből készült vázát válasszon, ha a növények tartása a cél. Ezek az anyagok ugyanis vízáteresztőek, így a párolgás révén jó vízelvezetést biztosítanak.

Növénycserepek
Növénycserepek feketében

A jó vízelvezetés kisebb esélyt jelent a gyökérrothadásra, és biztosítja, hogy a növény a talajba ültetés után nagyobb valószínűséggel éri el optimális növekedési potenciálját.

Növénycserepek esztétikai célokra

A Miravila dísznövénycserepek valóban megszépíthetik kertjét, és szebbé tehetik a kültéri teret. Az üvegszálak gyönyörű anyagot használnak erre a célra, és több száz színben, formában és méretben kaphatóak, így könnyű megtalálni a tökéleteset a kertjébe.

10 konténer ültetése őszre

Az üvegszál nem porózus a növények jobb egészségének biztosítása érdekében, ezért győződjön meg róla, hogy a cserép alján vízelvezető lyukak vannak.

Egy megoldás, amely mindenkit kielégít: kaspós növénycserepek

Ha nem elégedett, és olyan megoldást szeretne, amely szép és egészséges a növényei számára, egyszerűen elhelyezheti a cserepet egy nagyobb és esztétikusabb kaspóba. Mi az a kaspóedény?

Ez egyszerűen egy dekoratív váza, amely egy funkcionálisabb, de kevésbé esztétikus vázát tartalmaz. A “kaspó” a növekedési edény elrejtésére és a növény kontextusba helyezésére szolgál. Kiváló megoldás nemcsak a funkcionális, de névtelen növénycserepek elrejtésére, hanem a formákkal és színekkel való játékra is, egy kis képet meghatározva a kültéri terekben.

Ha teraszon, erkélyen, tetőteraszon vagy más keménypadlós helyiségben szeretné elhelyezni növényeit, a legjobb választás az üvegszálas és műanyag növénycserepek. Ezek rendkívül tartósak és időjárásálló anyagokból készülnek, hideg és meleg éghajlatra egyaránt alkalmasak. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: