Hogyan találja meg a tökéletes emeletes ágyat a belső térhez

Gyakori, hogy a gyerekszoba egyes emeletes ágyain további tárolási lehetőségek állnak rendelkezésre. Ezek az ágyak még a kis és szűk helyiségekben is csodákra képesek, mint kiváló helytakarékossági eszközök. Az extra tárolás ezen ágyak legjobb előnyei közé tartozik. A legtöbb modellnél a lépcsőkből rekeszek nyílnak, ahol a gyerekek tárolhatják ruháikat és apró tárgyaikat, például játékaikat.

Emeletes ágy
Az emeletes ágy kiválasztásakor kulcsfontosságú a megfelelő anyag kiválasztása

Néhány ilyen ágy beépített komóddal, fiókkal és könyvespolccal is rendelkezik. Ezeket vagy az ágy alja alatt, vagy az emeletes ágy oldalán találja. Ha az emeletes ágy oldalán van beépített könyvespolc vagy komód, akkor a felső ágy általában a falnak támaszkodik, az alsó ágyon pedig párnák vannak a falnak támasztva.

Választhat egy tetőtéri kialakítást is, alul egy térrel, felül pedig egy ággyal. Ez tökéletes lehetőséget ad arra, hogy a felső emeletes ágy alá egy íróasztalt vagy egy fiókos komódot helyezzen el tárolóval. 

Válassza ki a megfelelő beállítást és anyagot 

Mint korábban említettük, emeletes ágyakat többféle összeállításban, stílusban és színben találhat. Hogy megkímélje magát a zűrzavartól, a legjobb, ha azzal kezdi, hogy eldönti, milyen anyagból szeretné. Manapság sok emeletes ágy vagy fából, vagy fémből készül. 

Bár a fém olcsóbb és tartósabb, sokaknak nem tetszik a megjelenése, arról nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy ugyanolyan szintű kényelmet nyújt. Másrészt a fa lehet, hogy drágább, de történetesen elegánsabban mutat bármely belső térben.

DIY emeletes ágy. Könnyű, erős, olcsó.

Miután döntött az anyagról, ideje meghatározni, hogyan szeretné felállítani az emeletes ágyat. Az emeletes ágyak standard konfigurációja két egymásra helyezett kétágyas ágy. De természetesen mindig választhat nagyobb matracokat, például queens vagy fulls matracokat is. Az is lehet, hogy a felső emeletes ágyhoz egy ikerágyat, az alsóhoz pedig egy nagy matracot használ. 

A hármas emeletes ágyak egy másik lehetőség, ahol három különálló ágy van egymás után egymásra helyezve. Gyakoriak a csak két szintes, de L-alakú háromszintes modellek is, hogy még a sarkokba is könnyen beilleszthetőek legyenek. 

A trundles egy másik híres szabványos stílus, amely egy további ágyat tartalmaz, amelyet az alsó emeletes ágy alól húzhat ki. A futon emeletes ágyak egy kanapéval rendelkeznek egy ikerágy alatt. Végül, tetőtéri ágyat is kaphat alatta egy térrel, felette pedig egy egyszemélyes ággyal. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: