Egyszerűség és hatékonyság a vállalkozás népszerűsítésében

A marketing világa mindig is változatos és tele volt lehetőségekkel, különösen a digitális világ megjelenésével, azonban minden típusú vállalkozás, mind a termékek, mind a szolgáltatások esetében egyre inkább szükség van fizikai jelenlétre, amely képes kommunikálni az ügyfeleinkkel. A promóciós termékekről beszélünk.

Mik a promóciós termékek

A promóciós termékek marketingcélokra használt, személyre szabott termékek. A legtöbb esetben ezeket a tárgyakat a vállalat logójával, nevével és elérhetőségi adataival személyre szabják. A legtöbb vállalkozás úgy dönt, hogy ezeket a termékeket ingyen adja, hogy az ügyfeleket arra ösztönözze, hogy hazavigyék őket. Ez egy rendkívül egyszerű gyakorlat, amely az ajándékot nagyon fontos márkaerősítő eszközzé teszi. Lássuk egy kicsit részletesebben, miről is van szó.

A promóciós termékek marketingcélokra használt, személyre szabott termékek.

Az első promóciós termékek és fejlődésük

Az első promóciós termékek 1789-ig nyúlnak vissza, amikor is emlékgombokat használtak egy nagyon híres választási kampányban: George Washington kampányában. Az 1800-as években gyakran használtak naptárakat és más egyszerű promóciós termékeket a vállalkozások folyamatos népszerűsítésére. Napjainkban a kiskereskedelmi termékeken keresztül történő promóció nagy üzlet, mivel e marketingeszköz elismert hatékonysága miatt egyre több vállalat dönt úgy, hogy ezeket használja.

Mire valók a promóciós termékek

A promóciós termékek funkciói sokrétűek. Lássuk együtt, mik ezek.

A márka ismertségét növelik.

Amikor ügyfelei és érdeklődői látják a logót és az üzleti nevet a promóciós üzleti cikkeken, például sapkákon, ingeken, tollakon és egyéb termékeken, megismerik a márkát. Még azok az ügyfelek is, akik nem emlékeznek tudatosan a logóra és a márkanévre, jobban érezhetik magukat a márkaazonossággal, amikor vásárolni szándékoznak, mert a márka amúgy is ismerős számukra. A promóciós termékek olyan márkaismertséget generálnak, amely minden vállalkozás sikeréhez elengedhetetlen.

A legtöbb esetben ezeket a tárgyakat a vállalat logójával, nevével és elérhetőségi adataival személyre szabják

Új ügyfeleket hoznak létre.

Mivel ingyenesek, a promóciós termékek általában kézről kézre szállnak. Egy ügyfél kölcsönadhatja a promóciós tollat valakinek, aki nem ismeri az Ön cégét, és ezzel tudtán kívül továbbítja a marketingüzenetet másoknak.

Ösztönzik az ismételt vásárlásokat.

Ha egy ügyfélnek segítségre vagy az Ön szolgáltatásaira van szüksége, és az Ön neve és elérhetősége ott van a hűtőszekrényén (például egy mágnes formájában) vagy a kulcstartón, sokkal nagyobb valószínűséggel hívja Önt, mint a versenytársát. . Egyszerűen kényelmesebb Önt hívni, mert már kéznél vannak a promóciós tárgyon szereplő elérhetőségi adatok, és valószínűleg emlékeztették az ügyfelet, hogy Ön elérhető, ha szüksége van rá. A promóciós termékek egyszerűen erős benyomást hagynak a potenciális ügyfelek pszichéjében.

Amikor ügyfelei és érdeklődői látják a logót és az üzleti nevet a promóciós üzleti cikkeken, például sapkákon, ingeken, tollakon és egyéb termékeken, megismerik a márkát.

Bővítik a márka jelenlétét.

A promóciós tárgyak ajándékozásával naponta többször is találkozhat az ügyfeleivel, és következetesen közvetítheti marketingüzenetét. Nem lehet mindig ott, hogy emlékeztesse az ügyfelet a szolgáltatásaira, de a minden nap használt és látott promóciós tárgyak akkor is ott vannak, amikor Ön nincs ott. És ezt közvetlenül az ügyfél személyes terében teszi, de anélkül, hogy tolakodónak minősülne. A promóciós termékekben az a nagyszerű, hogy használják és tárolják őket, míg a szórólapokat és a nyomtatott reklámokat általában levélszemétként dobják ki.

Segítenek a márkaidentitás kialakításában.

Ha imázsát úgy szeretné fejleszteni, hogy bizonyos tulajdonságokat tulajdonít neki, mint például kalandvágyó vagy sportos, akkor választhatja a promóciós termékként felhasználható sportfelszerelések vásárlását. Vagy ha azt szeretné, hogy cége high-tech megjelenésűnek tűnjön, akkor cégének logóját és elérhetőségét USB-eszközökre vagy más technikai kütyükre nyomtathatja. Számos promóciós termék közül választhat, és kiválaszthatja azokat a termékeket, amelyek elősegítik a cégéről kialakított képet, amelyet népszerűsíteni szeretne.

Felkeltik a potenciális jelöltek érdeklődését.

Ha a vállalat részt vesz egy nyílt napon vagy karriernapon, és szeretné a jelölteket a standjához vonzani, választhat valami egyedi és emlékezetes ajándékot. A munkaerőpiac, különösen az egészségügyi ágazatban, nagyon versenyképes. Egy emlékezetes, vitathatatlan hasznosságú ajándékkal kiemelkedik a márka.

A promóciós termékek valóban hatékony eszközök, és az Ön cége soha nem szabad alábecsülnie a hasznosságukat.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: