E-kerékpárok: ez a megfelelő választás számomra?

Ahogy a világ városai megpróbálják eltüntetni az autókat az utcákról, és egyre több embert rávenni a kerékpározásra, az elektromos kerékpárok egyre nagyobb teret hódítanak mindennapi életünkben. 2018-ban a globális e-bike piac 21 milliárdot tett ki. A várakozások szerint 2025-re 39 milliárd dollárra nő. 2019-ben a Deloitte kiadta éves technológiai, média- és kommunikációs előrejelzését, amelynek egyik állítása szerint 2020 és 2023 között 130 millió és e-biciklit adnak el világszerte. A jelentés szerint 2023 végére az e-biciklik “könnyedén megelőzik majd a többi elektromos járművet”.

Az e-kerékpárok előnyei

Az e-kerékpárok előnyeiről számos tanulmány született. Mindegyik arra mutat rá, hogy az emberek lelkesednek az e-biciklik használata iránt, mivel megkönnyítik a munkába, a boltokba és az iskolába való eljutást. A vélt erőfeszítés hiánya azt jelenti, hogy az emberek messzebbre is eljuthatnak, és sokkal nagyobb valószínűséggel teszik ezt meg.

E-biciklik
E-biciklik beépített villanymotorral a meghajtáshoz

Amikor a Citi Bike, New York város kerékpármegosztó programja először vezette be az e-bike flottát, az átlagos utazási idő 10%-kal nőtt a klasszikus kerékpárokhoz képest. Ezen túlmenően a résztvevők azt mondták, hogy kétszer nagyobb valószínűséggel használnak e-biciklit olyan utakra, amelyeken át kell menniük egy hídon vagy meg kell mászniuk egy hegyet. Ugyanez a tendencia hamarosan átterjedt Európára és Olaszországra is.

Rossz időjárás és e-kerékpárok

Az elektromos kerékpárok (https://www.yogi.si) arra is képesek lehetnek, hogy az emberek egész évben többet kerékpározzanak. Természetesen még a legkitartóbb ingázók is kihívásként élhetik meg az e-bike használatát az év hidegebb időszakaiban.

Tudsz e-biciklik-ot vezetni esőben?

Sőt, sokan hajlamosak kedvezőtlen időjárási körülmények esetén inkább az autót választani. Lassan azonban azt látjuk, hogy hideg időjárás esetén az emberek inkább kerékpároznak, és csak havazás vagy heves esőzés esetén mondanak le róla.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: