A legjobb szállások a Balatonon

Ha a legjobb balatoni szállást keresi, akkor a megfelelő helyre jött. A Balaton, amelyet termálfürdők, vulkáni hegyek és buja szőlők vesznek körül, egy panorámás tó Nyugat-Magyarországon.

Közép-Európa legnagyobb tója a vízi sportok rajongói, a napkeresők, a zene szerelmesei és a szomszédos országokból származó ételek kedvelői körében igen népszerű választás.

Annak ellenére, hogy a balatoni térségen kívüli terület korlátozott népszerűségnek örvend, a Balaton egész évben tökéletes célpont, különösen, ha egy gyors budapesti utazással kombinálják, amely csupán egy órás autóútra fekszik.

A Balaton azonban még vonzóbbá válik, amikor a nyári szezon beindul, mivel a partvidékre pontozó tóparti üdülőhelyek lehetőséget adnak Önnek, hogy elkerülje a perzselő magyar meleget.

Noha a Balatonhoz nem érkezik ugyanolyan nagy tömeg, mint az olasz tengerparthoz, ez a legközelebbi dolog, amelyet Magyarország a tengerparti feelingből kínálhat. Ezért számos turisztikai infrastruktúrát hoztak létre a tópart körül.

Legjobb balatoni szállást
Fürdés tiszta Balaton

Sok izgalmas dolog található a környéken. Ha hamarosan indul Magyarországra, de inkább a város nyüzsgésétől távol tartózkodna, akkor a Balaton tökéletes választásnak bizonyul.

Néhány lehetőség a Balaton vendégei számára:

Anna Grand Hotel Wine and Vital, Ipoly Rezidencia

A Balaton környékén nem sok szálloda egyenlő az Anna Grand-dal. Ez az épület pazar, kívülről építve, pompás építészettel, tökéletesen berendezett kertekkel és kifogástalanul gondozott szobákkal rendelkezik.

Lehetőség szállás a Balaton vendégei számára
Strand a Balaton

A hely fényűző hangulata tovább javul, mivel közel van a Tagore sétányhoz és a Balatonfüredi tóparthoz. Az Anna Grandnek megvannak a saját bowlingpályái is, amelyek tökéletesen azoknak szólnak, akik szeretik a sportot.

Janus Boutique Hotel and Spa

A szezonális Janus Boutique Hotel és Spa Siófokon található, Balaton leghíresebb turisztikai városában. Számos jó oka van annak, hogy miért ez a legjobb választás a Balaton szálláshelyek számára. Először is a tény, hogy egy korábban evangélikus templomban alakították ki, amelynek belső és külső elemei egyaránt nagyszerűek.

A Balaton még vonzóbbá válik a turisták számára
Kilátás a hajókra Balaton

Minden szoba díszes és változatos. Minden szobának megvan a saját egyedi témája, amely számos stílus jegyeit foglalja magában, beleértve Marokkót, Japánt és Párizst, melyeket a szeretet, a gótikus formatervezés és a Madame de Pompadour ihlette. A szálloda gyógyfürdővel is rendelkezik. Két medence, masszázs, szauna és edzőterem található.

Hotel Gabriella

Míg Tapolca méltó távolságra van magától a Balaton partjától, ezt a nyugodt és idilli várost mindenképpen érdemes meglátogatni, a festői barlang miatt. Lehet, hogy ez a szálloda nem a legszebb és legkortársabb szobákat kínája, de a legmegfelelőbb helyen, közvetlenül a város nyugodt Malom-tója mellett van.

2019. nyár Balaton

Villa Medici

Veszprémben épült gyógyfürdő egy régi villában, amelyben minden szükséges felszereltség megtalálható. Csak rövid tíz perces sétára található a népszerű Veszprém kastély, amely a gyönyörű völgyben fekszik és borospincével rendelkezik.

Naplemente Balatonon
Naplemente Balatonon

A gasztronómia értelme azonban a hely valódi értékesítési pontja egy Wellington Pub, étterem és a Nostalgia Kert közelében, ahol az összes zöldséget és gyógynövényt termesztik.

Mala Garden Design Hotel

Bali mintájára, ez a szálloda a tóra nyújt kilátást, így ez egy különleges hely azok számára, akik inkább egy előkelő szállást részesítenek előnyben. A balinéz dekoráció a Mala Garden Design Hotel egész területén megfigyelhető. Van egy ázsiai ihletésű étterem is, amely egyedi ízeket hoz a magyar tóparthoz.

A Balaton körül

Danubius Health Spa Resort Aqua Hévíz

A Hévíz termál-tó az egyik kötelező látnivaló a Balaton környékén. Maximalizálhatja wellnessét, ha a Danubius Health Spa Resortban tartózkodik. Eltekintve attól, hogy csak egy rövid sétára van az említett tótól, amely a világ második legnagyobb termálvizes tava. Magában foglalja gyógyfürdőkezeléseket, all-inclusive éttermet és úszómedencéket. A gyógyfürdő kezelésére szolgáló sár és víz a Hévíz-tóból származik.

Jókai Villa

Ezt a furcsa villát fák veszik körül. Nevét a népszerű magyar azonos nevű íróról kapta, aki azt mondta, hogy sok időt tölt Siófokon. A belső és külső kiemeli a barokk esztétikát, és mindenki számára nagyszerű élményt nyújt. Szintén lenyűgözőek a lombos kertek, amelyek el vannak távololva a föld többi részétől. Ha regényt ír, ez a legideálisabb hely annak elkészítéséhez.

Liszkay Szőlőbirtok

Ha szereti a bort, akkor ez az egyik olyan régió, amelynek a listáján szerepelnie kell, amikor ellátogat Magyarországra. A Liszkay Szőlőbirtok nagyszerű hely borkóstoláshoz, kiváló magyarországi fekvéssel, amelynek köszönhetőek a Liszkay-i borászat finom eredményei. A napfényben áztatva vagy a medencében élvezve finom ételeket fogyaszthat, a természet lágy ölén, miközben szőlő veszi körül.

Sir David Balaton Kastély

Nem nehéz felfedezni a Sir David kastélyt. Világos sárga falai jól láthatók az útról. Emellett a belső tér gyönyörű és durva. Bár a kikapcsolódás és a pihenés minden bizonnyal a megoldható, amikor itt tartózkodik, mindössze 200 méterre van a Balaton partjától.

Csátó Vendégház

Ez a hely kívülről nézve nagyon soknak tűnhet. Ennek ellenére a lehetőség a Tihany-hegy különálló apartmanjaiban rejlik, ahol a Balaton egyik népszerű turisztikai látványossága, a Tihanyi apátság található. Az apartmanok a közös népi stílusú otthonok rusztikus átalakításai, amelyekben az elmúlt években a magyarok éltek. Nem kell sötét korban élni, vannak bizonyos módosítások anélkül, hogy veszélyeztetnék a hely nosztalgiáját.

Ez csak néhány a sokféle lehetőség közül, amelyek a Balaton körüli utazás során az Ön igényeit kielégíthetik.

Térkép Balatonon:

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: