MSM – Milyen egészségügyi előnyei vannak, és mik a lehetséges mellékhatások?

Az MSM vagy metil-szulfonil-metán néven is ismert szerves vegyület, egy szintetikus anyag, amit táplálékkiegészítőként használnak. Természetesen kis mennyiségben megtalálható a gabonafélékben, gyümölcsökben és zöldségekben. A porokban és a kiegészítőkben található MSM vízoldékony, szagtalan vegyület, amely elemi ként szállít az ember testébe.

A kén különböző testi funkciókban játszik szerepet. A test ként használ a kritikus vegyi anyagok szintézisére, a kötőszövet helyrehozására vagy kialakítására, az emésztőrendszer elősegítésére, valamint az egyes tápanyagok felszívására és lebontására.

MSM

Bizonyos okokból azonban kihívást jelenthet az, hogy elegendő mennyiségű ként vigyünk be a szervezetünkbe szimplán étkezéssel. A modern étrendből hiányoznak a zöldségek és a friss gyümölcsök, amelyek természetes kén források. Valamint a talajban, ahol ezeket a növényeket termesztik, csökkentett a kéntartalom, így maguk a zöldségek és gyülölcsök sem tartalmaznak már olyan sokat. A főzés pedig a maradék ként is megsemmisíti. Ezért mondjuk, hogy magában az étrend nem elég kénforrás.

Olvassa el a következő cikket is: Az egészség négy betűje

indig jó, ha tájékozottak vagyunk az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban. Különösen egy olyan történelmi időszakban, amikor egyre több a “csodanövény”. Ma azonban egy olyan növényről szeretnénk beszélni, amelynek számos előnye van, és amely kiegészítőként nagyon hasznos lehet a maca.

Az MSM és annak egészségügyi előnyei

Az MSM-kiegészítők leggyakoribb felhasználása az ízületi egészségre összpontosít, és csökkenti a testmozgással járó fájdalmakat. Legyen szó például egy ízületre szakosodott összetételről, amely kondroitin, MSM és glükózamin tartalmú, és fő célja az edzés utáni helyreállás és felépülés felgyorsítása.

Növeli a rugalmasságot

A kutatások alapján az MSM hatékonyan javítja az ízületi rugalmasságot azáltal, hogy elősegíti az izom és a bőr feszességének visszaállását.

Mit kell keresnie az MSM kiegészítők vásárlásakor?

Az MSM-kiegészítők megvásárolhatók számos gyógyszertárban és néhány üzletben mint például a Vegamega online áruház, amelyek természetes termékek forgalmazására szakosodtak. MSM-kiegészítőket az interneten is vásárolhat. Az ilyen termékeket por, kristály vagy kapszula formájában értékesítik. A többi termék olyan összetevőket is tartalmaz, mint a glükózamin.

Ásványvíz Donat Mg

Milyen ásványi anyagok vannak az ásványvízben Donat Mg?

Nehézségeid vannak a fürdőszobában? Ne aggódj, mert biztosan nem vagy egyedül. A székrekedés valójában nagyon gyakori probléma. Szinte mindenki szenvedett már életében legalább egyszer székrekedéstől. A lakosság nagy része krónikus bélproblémákkal küzd.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: