Autóponyva a jobb védelemért

Az utóbbi években egy autóponyva beszerzése minden olyan járműtulajdonos számára szükségessé vált, aki gyakran kényszerült az autóját a szabad ég alatt hagyni. Az éghajlat gyorsan változik, és a viharok egyre gyakoribbak és váratlanabbak. A jégeső nagyon veszélyes a karosszériára és súlyosan károsíthatja azt. A jégeső mellett a viharok és a hó, valamint a szél által sodort törmelékek is karcolásokat hagyhatnak az autón. A javítások nagyon drágák lehetnek, így kényelmesebb egyszerű befektetni a pénzt a jégeső autóborítóra.

A gyártók által használt anyagok

Fontos kiemelni azt, hogy a ponyva se véd meg mindentől, nagy viharok esetén más miatt is károsodhat a jármű, de az biztos, hogy kisebb mértékben, mintha nem lett volna rajta ponyva. károkat

Egy jó autósponyva többféle anyagból készül, de leggyakrabban vastag, sűrített habréteg található bennük. A felső részén általában a legvastagabb ez a réteg, így a tető, a szélvédő és a hátsó ablak kifejezetten nagy védelmet kap. Az anyagtól függetlenül a ponyvának szorosan kell az autóhoz illeszkednie, hogy védelmet nyújtson.

Méret és felszerelés

A ponyvák többféle méretben készülnek, de annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a választott darab rárakható-e az autójára, mérje meg az első és a hátsó lökhárítók közötti távolságot. Némelyik autómárka modelljeinek a mérete könnyen megtalálható máshol is, így a szükséges ponyva mérete könnyen meghatározható. A felszerelés nagyon egyszerű, rugalmas szíjak segítségével történik, amelyek az autóhoz vannak rögzítve. Egyes modelleknek vannak a tetején nyílások is, amelyek a levegő áramlását biztosítják.

Ha azonban hosszabb időre akarja hagyni az autót a ponyva alatt, javasoljuk, hogy 15 naponta újra rakja fel a ponyvát.

További információ autós tetőcsomagtartóval.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: