A webes biztonság alapjai

Az SSL-tanúsítványok olyan kis adatfájlok, amelyek digitálisan egy kriptográfiai kulcsot kötnek egy szervezet vagy vállalat adataihoz. A webkiszolgálóra telepítve az SSL tanúsítvány aktiválja a lakatot és a https protokollt, és biztonságos kapcsolatot tesz lehetővé a webkiszolgáló és a böngésző között, ami triviálisan minden alkalommal megtörténik, amikor Ön egy webhelyet böngészik. Általában az SSL-tanúsítványt a hitelkártya-tranzakciók, az adatátvitel és a bejelentkezések biztosítására használják, és újabban, mint már említettük, ez válik a normává a közösségi médiaoldalak böngészésének biztosításakor vagy a bejelentkezésekkel. ugyanezzel.

Mihez kapcsolódik az SSL-tanúsítvány?

Két alapvető elem:

  • Tartománynév, kiszolgálónév vagy állomásnév.
  • Egy szervezeti identitás (azaz a cég neve) és egy pozíció.

A szervezetnek SSL-tanúsítványt kell telepítenie a webkiszolgálójára ahhoz, hogy biztonságos munkamenetet kezdeményezzen a böngészőkkel. A biztonságos kapcsolat létrehozása után a webkiszolgáló és a böngésző közötti teljes webes forgalom védett lesz.

Ha a tanúsítványt sikeresen telepítették a szerverre, az alkalmazás protokollja (más néven HTTP) HTTPS-re változik, ahol az “S” a “secure” (biztonságos) szót jelenti.

Miért van szükségem SSL tanúsítványra?

Az SSL-tanúsítványok védik az olyan érzékeny adatokat, mint a hitelkártyaadatok, felhasználónevek, jelszavak stb. Továbbá:

  • Az adatok biztonságban tartása a kiszolgálók között
  • Növelje rangsorolását a Google-on
  • Az ügyfelek bizalmának kiépítése/növelése
  • A konverziós arányok javítása

Dióhéjban ez azt jelenti, hogy biztonságosabb webhelyet és bizalomgerjesztőbb kapcsolatot kell kialakítania ügyfeleivel.

Hol vásárolhatok SSL tanúsítványt?

Az SSL-tanúsítványokat megbízható hitelesítésszolgáltatónak (CA) kell kiállítania. A böngészők, az operációs rendszerek és a mobileszközök listát vezetnek a megbízható hitelesítésszolgáltatói gyökértanúsítványokról. A gyökértanúsítványnak jelen kell lennie a végfelhasználó gépén ahhoz, hogy a tanúsítvány megbízható legyen (ezért kérik gyakran, hogy töltsük le, ha nincs engedélyezve az automatikus letöltés). t.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: