Autó szélvédő karbantartási tippek

Vannak olyan helyzetek, amikor nem lehet válogatni a parkolás helyét illetően. Ha azonban megteheti, ügyeljen arra, hogy ne parkoljon közvetlen napfényben és fák alatt. 

Most talán elgondolkodik azon, hogy miért ne parkoljon az autójával a fák alatt. A legkézenfekvőbb okon, a madárkakán kívül a faágak komoly károkat okozhatnak, ha a szélvédőre esnek. 

Ha lehetséges, különösen rossz időjárás közeledtével, ajánlatos az autót a fáktól biztonságos távolságra parkolni. ‘

A közvetlen napfényben való parkolás sem ajánlott. A nap UV-sugarai idővel károsíthatják a szélvédőt, mivel elhasználják a színt és befolyásolják a szélvédő szerkezeti integritását. Ettől eltekintve, ha járművét szélsőséges hőmérséklet-változásoknak teszi ki, például ha a légkondicionáló bekapcsolása után közvetlen napfény alatt parkol, az feszültség okozta repedések kialakulásához vezethet az autó szélvédőjén. A hőmérséklet-változások szintén okozhatják a szélvédőn található apró repedések vagy zúzódások terjedését. 

Az autótisztítók közé tartozhatnak a mosóállomások, ahol gépi módszerekkel tisztítják meg a járművet, vagy a kézi autómosók, ahol szakemberek foglalkoznak a járművek részletes tisztításával.

Most talán azt kérdezed, hogy hol parkolj inkább, mert nem parkolhatsz közvetlen napfényben és fák alatt. Ha lehetséges, próbáljon meg egy fedett garázsban parkolni. Ha azonban ez szóba sem jöhet, akkor szép időben parkolhat árnyékban is. Nem olyan valószínű, hogy egy faág leesik egy napos napon. Az árnyék sokkal jobb lesz, mint a közvetlen napfény, amely egy idő után károsítja a szélvédőt. 

Maradjon a javítási munkálatok élén

Ha elég sokáig hagy egy kis repedést, az hamarosan teljesen tönkreteszi a szélvédőt. Ennek oka, hogy a közvetlen napfény és a kátyúk segítségével még a legapróbb repedések is nagy és helyrehozhatatlan repedésekké válhatnak.

Sokkal olcsóbb, gyorsabb és egyszerűbb lenne egy kis repedést vagy zúzódást kijavítani, mint egy nagyot. Ha valaha is ilyen jellegű sérülést fedez fel járműve szélvédőjén, ne vesztegesse az idejét, és azonnal hívja a szakértőket. Ők azonnal el tudják végezni a szükséges javításokat, hogy a kisebb problémák ne váljanak nagyobb és drága problémává. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: