Zelenszkij kitöltötte, és átadta az uniós csatlakozáshoz szükséges iratokat

Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Zelenszkij leadta az uniós csatlakozási papírokat, öt rakéta csapódott egyszerre Lviv városára Vissza a közvetítéshez

Volodimir Zelenszkij egy hétfői Facebook-videó szerint átadta az uniós csatlakozáshoz szükséges iratokat az Európai Unió ukrajnai nagykövetének, Matti Maasikasnak.

Még reggel írtuk meg, hogy Ukrajna kitöltött egy formanyomtatványt, ami majd a kiindulópontja lesz annak a folyamatnak és a döntésnek, amely végül kimondja majd, hogy Ukrjana csatlakozhat-e az Európai Unióhoz.

„Azt várjuk, hogy az ajánlás pozitív lesz, akkor a labda már az EU-tagállamok térfelén pattog majd” – mondta ezzel kapcsolatban Ihor Zsovkva, az elnöki hivatal helyettes vezetője az ukrán közszolgálati csatornának vasárnap este. A nyomtatvány benyújtása után az Európai Bizottságnak el kell bírálnia, hogy Ukrajna megfelel-e a szükséges tagsági kritériumoknak.

Zhovkva hozzátette, hogy Ukrajna várhatóan júniusban szerzi meg az EU-tagjelölt státuszt az Európai Tanács ülésének tervezett ülésén.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs