Zelenszkij: Az oroszok olyan dolgokat követtek el, amilyeneket a helyiek még a náci megszállás alatt sem láttak

Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Az oroszok stratégiát válthattak, az ENSZ-nagykövetük szerint megrendezett provokáció volt a bucsai vérengzés Vissza a közvetítéshez

AFP

Az ukrán hatóságok szerint mintegy háromszáz civilt kínoztak és öltek meg az orosz csapatok az azóta felszabadított Bucsa településén, de máshol még nagyobb lehet az áldozatok száma – jelentette be hétfő éjjel Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán elnök a CNN összefoglalója szerint azt mondta:

Már vannak olyan adatok, amelyek szerint Borodjankában és néhány más felszabadított városban még magasabb lehet az áldozatok száma. A kijevi, csernyihivi és szumi vidék felszabadult körzeteinek számos falujában a megszállók olyan dolgokat követtek el, amilyeneket a helyiek még a 80 évvel ezelőtti náci megszállás alatt sem láttak. A megszállókat mindenképpen felelősség terheli ezért.

Hozzátette, hogy Bucsában több mint háromszáz halottról tudnak eddig, de ez a szám még növekedhet, ahogy átnézik az egész települést. Zelenszkij kijelentette: maximális hozzáférést biztosítanak akár újságírók ezreinek is a felszabadított városokban azért, hogy dokumentálni tudják az orosz rémtetteket. Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy Oroszország megpróbálja majd elfedni az erőszak nyomait.

Az oroszok szerint a bucsai vérengzésről közzétett információk és képek csak provokációk.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs