Világcsúcsot ugrott a budapesti atlétikai vb egyik nagy kedvence

Az olimpiai bajnok svéd Armand Duplantis 6,23 méterre javította a férfi rúdugrás világcsúcsát az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat eugene-i döntőjének második napján. A 23 éves svéd atléta összesen hetedszer ugrott világcsúcsot, idén már több alkalommal is próbálkozott a 623 centiméteres magasságon, de eddig nem járt sikerrel.

A kétszeres világbajnok 6,02 m után 21 centit emelt és elsőre teljesítette a világrekordot érő magasságot.

Duplantis első világbajnoki címét tavaly éppen Eugene-ben szerezte, akkor 621 cm-rel – szintén világcsúcsot teljesítve – nyerte meg a finálét, majd idén augusztusban a budapesti vb-n 6,10 méterrel győzött.

A vasárnap még egy világcsúcsot és egy Európa-rekordot hozott. A kétszeres világbajnok Gudaf Tsegay csaknem öt másodpercet faragott a női 5000 méteres síkfutás világcsúcsán, 14:00.21 perces idejével a kenyai Faith Kipyegon június 9-én, Párizsban elért 14:05.20 perces eredményét adta át a múltnak.

3000 méteren az olimpiai bajnok norvég Jakob Ingebrigtsen nagyon elkészült az erejével, valósággal átvetődött a célvonalon és a célfotó alapján mindössze 0.01 másodperccel előzte meg az etióp Yomif Kejelchát, aki szintén kontinentális rekordot állított fel, írta az MTI.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs