Verstappen simán nyert Bakuban, drámai napja volt a Ferrarinak

A címvédő Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Azeri Nagydíjat.

A rajtot Pérez kapta el a legjobban, és az első kanyarban be is tudott bújni a szombati időmérőt megnyerő Leclerc mellett, ezzel hamar az élre állt. A Ferrari monacói pilótájától viszonylag könnyen elhúzott Pérez, és Leclerc-nek inkább hátrafelé kellett figyelnie, mert Verstappen tapadt rá.

A 9. körben Sainz fékhiba miatt feladta a versenyt, a Ferrari a virtuális biztonsági autós fázist kihasználva gyorsan kihívta Leclerc-t, de nem sikerült túl gyorsra a monacói kerékcseréje. A csapatok nagy része megejtette az első bokszkiállást, a Red Bull viszont lemaradt, mert mire kihívhatták volna a két pilótájukat, véget is ért a virtuális biztonsági autós fázis.

A 15. körben Verstappen meg tudta előzni Pérezt, és ezzel a címvédő átvette a vezetést. A mexikói a 17. körben ment ki a bokszba, és a harmadik helyre jött vissza, Russell elé. A verseny egyharmadánál Verstappen, Leclerc, Pérez, Russell, Alonso, Norris, Ricciardo, Gasly, Ocon, Hamilton volt az első tíz sorrendje. A 18. körben Hamilton elment Ocon mellett, majd Verstappen húzott be kerékcserére, így Leclerc vette át az első helyet.

De csak a 20. körig, mert akkor a Ferrari motorja megadta magát, így az olasz csapat nullázott Bakuban.

Elöl a két Red Bull nagyon elment, de a többiek nagyokat csatáztak, Vettel Ocont előzte meg, és ezzel nyolcadiknak jött fel, Hamilton pedig Ricciardót lenyomva az ötödik helyen autózott, pedig a pattogó autó miatt nagy fájdalmakkal küzdött.

A 33. körben Magnussen alatt állt meg a Haas motorhiba miatt, így újabb virtuális biztonsági autós fázis következett, a két Red Bull ki is ment gyorsan a bokszba az első két helyről, a két Alpha Tauri, Gasly és Cunoda viszont kockáztatott, és kint maradt. Cunoda végül a 40. körben kiment a bokszba, mivel a hátsó szárnyát meg kellett szerelni, és nagyon sok időt veszített, így

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs