Váratlan vendéget fogadott Zelenszkij

Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Egyszerre hadgyakorlatozik a Balti-tengeren Oroszország és a NATO Vissza a közvetítéshez

Muhammed Enes Yildirim / ANADOLU AGENCY / AFP

Előre nem bejelentett látogatást tett hétfőn Kijevben James Cleverly brit külügyminiszter, akit Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fogadott, írja az MTI.

Az államfő közösségi oldalain arról tájékoztatott, hogy Cleverlyvel fontos aktuális kérdésekről tárgyalt: Ukrajna várakozásairól a vilniusi NATO-csúcstól, az ukrán béketerv népszerűsítéséről, egy globális csúcstalálkozó előkészítéséről, továbbá az Ukrajna újjáépítéséről Londonban tartandó nemzetközi konferenciáról.

Nagyon hálásak vagyunk azért a támogatásért, amelyet az Egyesült Királyság nyújtott és nyújt Ukrajnának. Az elmúlt hetek során tárgyaltunk a brit miniszterelnökkel, közvetlen párbeszédet folytattunk, és nagyon fontos megállapodások születtek

– emelte ki Zelenszkij. Az ukrán elnök a tavaly novemberben tartott G20-csúcstalálkozón hozta nyilvánosságra tíz pontba szedett békefeltételeit. Ez az ukrán béketervnek nevezett javaslat magában foglalja a nukleáris-, az élelmiszer- és az energiabiztonság garanciáit, valamint az orosz csapatok kivonását a megszállt ukrajnai területekről az 1991-es határok mögé.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs