Vajon a magyar futball eltitkolt tragédiáján alapul az új Kálomista-film?

Friss hír, hogy jön az Elk∗rtuk producerpárosának új filmje, Az énekesnő. A készülő alkotás történetéről eddig annyit tudni, hogy egy emigrálni készülő énekesnő és egy sztárfocista szerelmén keresztül mutatja be a Rákosi-korszakot. Az egyelőre csak vázlatosan ismert sztori kísértetiesen hasonlít a magyar foci egyik elfeledett – pontosabban elfeledtetett – tragédiájához: Szűcs Sándor válogatott védő és Kovács Erzsi táncdalénekesnő tiltott szerelméhez. Egy olyan kapcsolathoz, melyért még a tiltott határátlépéstől sem riadtak vissza, és amelyért az Újpest Dózsa játékosa az életével fizetett 1951-ben.

December második felében írta meg az Index, hogy az Elk∗rtukat is tető alá hozó producerek, Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor idén új filmmel jelentkeznek. Az énekesnő című alkotás egy pár szemszögéből mutatja be az ötvenes évek Magyarországát:

a rendszer nem nézi jó szemmel Vali, az ünnepelt énekesnő és Vince, a focicsillag szerelmét. A pár ezért mielőbb Barcelonába akar disszidálni, ám egy besúgó eléri, hogy ne menjenek sehova, és végül egy koncepciós perben csúcsosodik ki a meghurcoltatásuk

– írtuk a Nemzeti Filmintézet 245 millió forintos támogatásából forgatott, fekete-fehér filmről.

Marjai János / 24.hu Kálomista Gábor

Bár a nevek és a disszidálási úti cél nem stimmel, van egy tragikus történet a magyar labdarúgás múltjában, mely pont egy fiatal válogatott védő és egy táncdalénekesnő házasságon kívüli kalandjával indult 1950-ben, és egy félresikerült emigrálási kísérlet után a menekülő focicsillag felakasztásával ért véget – kevesebb mint egy év leforgása alatt.

A Megafilm nem cáfolta, hogy a filmnek köze

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs