„Tetszett, hogy itt az oktatók kollégaként tekintenek ránk”

Dobozi Réka 2018-ban kezdte tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, majd az évek során élelmiszermérnök alapszakos hallgatóként számos ösztöndíjat elnyert, illetve az Országos Tudományos Diákköri Konferencián is első helyezést ért el. A frissen végzett hallgatóval többek közt arról beszélgettünk, milyen hatással voltak az egyetemi éveire az ösztöndíjak, illetve mit köszönhet az SZTE-nek.

„Már gimnáziumban inkább reál tantárgyak iránt érdeklődtem, a matematika, biológia, fizika, kémia vonzott, így tudtam, hogy ilyen irányban szeretnék továbbtanulni” – mesélte Dobozi Réka annak kapcsán, miért éppen a mérnöki pálya felé vette az irányt 18 éves korában. Élelmiszerekre, illetve ezek innovatív fejlesztésére és gyártásra mindig szükség lesz, gondolta, ezért esett a választása az élelmiszermérnök szakra.

Szegedi Tudományegyetem Dobozi Réka a laboratóriumban és az OTDK Plusz Konferencián prezentálás közben

Réka most végzett az alapképzésen, decemberben tette le sikeres záróvizsgáját. Az egyetemen elért eredményeit azonban nem csak a megszerzett oklevele igazolja: a képzés alatt számos ösztöndíjat is kiérdemelt. Már egyetemi tanulmányai kezdetén elnyerte a SZTE 50 ezer forintos Start ösztöndíját ( a START-ösztöndíj azoknak a középiskolás diákoknak szól, akik első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetemre, és fel is veszik őket) majd 2020-ban bronz fokozatú Talent ösztöndíjat nyert természet- és műszaki tudományterület kategóriában.

Egy évvel később, 2021-ben arany fokozatú Talent ösztöndíjat nyert, ez 40 ezer forintos támogatást jelentett, illetve elnyerte a Givaudan vállalati ösztöndíját, ezzel 180 ezer forint járt. Emellett az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa is volt, valamint a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi szekciójában első helyezett lett

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs