Tartozások miatt autós sztrájkot tartottak az akkumulátorgyár-óriás építője, a Market ellen

Mintegy 3-400 munkavállaló akasztotta meg a forgalmat az Iváncsán épülő akkumulátor-gyár közelében szerdán reggel. A Gulyáságyú Média több, egymástól független forrásra hivatkozva azt írta, hogy a jól koordinált sztrájkot az akkumulátorgyár építőjének egyik alvállalkozója szervezte a jelentős összegű kifizetetlen bértartozások miatt.

A híroldal azt írta, hogy az akció a Garancsi István üzletember tulajdonában lévő Market Építőnek szól, amely állítólag több százmillió forinttal tartozik.

A munkások az 1500 fős Iváncsán lezárták az ipari parkhoz vezető bekötőutakat, és szándékosan megbénították Iváncsa közlekedését.

Erről meglepő módon a kormányközeli Mediaworks tulajdonában lévő megyei napilap, a Feol.hu is beszámolt. A cikk a Fidesz-közeli vállalkozó körüli fizetési problémákról nem tesz említést, de annyit közöl, mintegy 300 fő sztrájkolt gépkocsijaikkal, amelyek torlódást okoztak a környéken.

A lap Iváncsa polgármesterét is idézi:

Reggel 7 óra után értesítettek a település déli részén lakók, hogy fennakadás tapasztalható a Kilencedi úton, illetve a Vörösmarty utcai buszfordulónál. Mivel a helyszínre érkezve magam is ezt tapasztaltam, így a rendőrség segítségét kértem, akik ekkor már tudtak a problémáról és megkezdték annak megoldását is

– tájékoztatta a NER-közeli portált Molnár Tibor polgármester.

A Gulyáságyú Média egy későbbi cikkében arról is beszámolt, a  munkások drasztikus fellépése és az ipari park körüli blokád eredményre vezetett, mert miután ígéretet kaptak rá, hogy még a szerdai napon kifizetik őket, délelőtt 10 órára feloldották az útzárat, és felvették a munkát. A híroldal egy videót is közöl, amelyen az látszik, hogy a sztrájk résztvevői ott helyben az utcán alkudoznak az építkezés távolkeleti képviselőivel.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs