Színözönnel ünnepel az 50 éves Heimtextil

Bár a hivatalos megnyitót reggel 9 órakor tartották, azonban mivel az előző nap még ünnepnap volt a kiállítás helyszínén, Németországban, így csak lassan indult be a szokásos kiállítási látogatói folyam. 11 órára azonban már csúcsra járt a tömeg.

Addigra pedig már lezajlott az a nemzetközi szintű sajtótájékoztató is, amely a félévszázados fennállását idén ünneplő szakmai rendezvény életében az első volt, ugyanis az ENSZ égisze keretében tartották, méghozzá nem mindennapi felütéssel.

A textilesek 17 pontja

A téma nagyon is aktuális volt: mivel a textilágazat környezetszennyezése nagyon erős, így a keddi sajtótájoztató keretében ismertették – és egyben bejelentették, hogy ezeket elfogadták az európai textilgyártók legnagyobb képviselői – azt a 17 pontot, amelynek minden egyes fejezete a környezetbarátabb technológiákra való átállást ösztönzi. Természetesen ennek az egyezségnek egyik támogatója volt a Magyarországon vezető pozícióban jelen lévő JAB-Csoport is, amely a németországi és az európai textilpiac vezető iparági képviselőjeként több éve környezetbarát – egyre zöldebb – megoldásokkal váltja fel a környezetszennyező régebbi textilelőállítási technológiákat.

Színre színt

A JAB ANSTOETZ különben a kiállítás legnagyobb standjával van jelen a 8. sz. pavilonban – péntekig kollekciójuk a frankfurti messe területén még megtekinthető.

A JAB ANSTOETZ standjának egy részlete

A JAB ANSTOETZ standjának egy részlete

Itt többek közt a Gardisette termékeit is bemutatják, és a textileket egy különleges koncepció keretében, mintegy élettérként mutatják be: van nappaliba, étkezőbe, spa-ba, hálóba és dolgozószobába került termék a legújabb kollekcióból. Amelyre mind közösen az jellemző – akárcsak az idei Heimtextil kiállítás többi standjánál is ez az uralkodó-, hogy tobzódnak a színekben a textilféleségek. Sok a pink, a mustársárga, a kék és a zöld különféle élénk árnyalatai – a sötét tónusoknak egy időre most leáldozott, színes lett a világ.

A trevira is nagy divat

A lángmentes szöveteket összefogó trevira fonalgyártó annyira sikeres és trendi, hogy külön pavilonban rakta össze idén az ilyen jellegű termékek forgalmazóit – így

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs