Sárdi Rezső maradt Új-Zéland tiszteletbeli konzulja

Az ismert turisztikai és gazdasági szakembernek három éves mandátumát 6. alkalommal hosszabbították meg, így továbbra is képviselheti a távoli szigetországot hazánkban.

Megbízatása alatt számos magas rangú küldöttség járt Magyarországon és megszületett a megállapodás a két ország között a „Working Holiday” vízum bevezetéséről. Ennek keretében 2020-ban ismét száz magyar fiatal látogat majd Új-Zélandra a megállapodás keretében. A két ország között jó kapcsolatok terén mérföldkőnek számít, hogy hazánk nagykövetséget nyitott Wellingtonban, Új-Zéland fővárosában.

Sárdi Rezső újbóli kinevezése kapcsán emondta, hogy a kapcsolatok erősítésében nélkülözhetetlen szerepet játszott  Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma, különböző  szerveinek segítő útmutatása és hatékony munkavégzése. Különös fontossággal bír, hogy a tiszteletbeli konzulok fő feladata a Magyarországra érkező küldő ország állampolgárai jogainak védelme és szükség esetén segítségnyújtás az országba érkező turistáknak.

Összegzés szerint 2019 kiemelkedően aktív év volt a kétoldalú kapcsolatok területén. Magas szintű parlamenti delegáció látogatott Budapestre, kiwi (új-zélandi) filmnapot rendeztek és folyamatosan nőtt az Új-Zélandra látogató magyar turisták száma.

Wellingtonhoz közel megnyílt az első magyar étterem, ami már most nagy sikert könyvelhet el.

2019-ben bevezették az Új-Zélandra utazó külföldi állampolgárok előregisztrációs kötelezettségét, így a magyar állampolgároknak is NZeTA engedélyt kell kérni az utazás elött, mert ennek hiányában a légitársaságok nem veszik fel gépeikre az utast és Új-Zéland területére sem léphetnek be.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs