Putyin elleni merényletre buzdít a pólóedző: „Nincs más kiút”

Elég erős kijelentést tett a horvát sajtóban a vízilabdaedző Dragan Matutinovic, aki szerint az orosz-ukrán háborúnak csak egyféleképpen lehet vége minél előbb: egy merénylettel Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.

Matutinovic, aki korábban dolgozott Oroszországban, volt a válogatott kapitánya is, azt mondta, nem egy ijedős típus, de ami jelenleg Ukrajnában zajlik, az őt is megrémíti. Szerinte a legaljasabb emberi bűnöket követi el az orosz hadsereg azzal, hogy civileket is támad, az edzőt a gyermekek szenvedése sokkolja leginkább.

Csak egy út van a gyors lezárásra, bár eléggé radikális. Csúnya ezt kimondani, már kívántam egy ellenség, Milosevic halálát, de most azt szeretném, ha Putyinnak is vége lenne. Nincs más kiút, remélem, valamelyik tábornoka realizálja, merre vezeti őket, és meglesz a bátorságuk levezényelni egy merényletet ellene

– mondta a Jutarnji Listnek a vízilabdaedző.

Dragan Matutinovic támogat minden sportolót abban, hogy felemelje a hangját a háború ellen. Szerinte ez is az egyik módja annak, hogy véget vessenek a harcoknak.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs