Plakátkampányt indított Londonban az ellenzék

Az Egységben Magyarországért pártjai és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt Londonban, az egyik legnagyobb magyar népességű külföldi városban indított magyar nyelvű plakátkampányt, áll az összellenzék vasárnapi közleményében.

Az „Aki érti e szavakat: Az ország számít rátok!” üzenettel két londoni helyszínen, a King’s Cross állomáson és a Borough High Streeten jelentek meg az ellenzék magyar nyelvű plakátjai a kampányidőszak utolsó két hetében.

A plakátakció célja, hogy felhívja a külföldön élő vagy ott tartózkodók figyelmét arra, hogy április 3-án a ő részvételükre is számítanak, írják.

Akár döntő is lehet annak a több százezer magyarnak a szavazata az idei választásokon, akik jelenleg külföldön élnek. Az ő helyzetüket a kormánypárt szándékosan próbálja korlátozni azzal, hogy csak nehezített pályán, gyakran több órás utazást és sorbanállást igénylő helyszíneken szavazhatnak. Nem meglepő, hogy így alakították a külföldön élők szavazási lehetőségeit, hiszen 5-ből 4 külföldön élő magyar kormányváltást szeretne a 21 Kutatóközpont “A távoltartott tömeg” elemzése szerint

– fogalmaznak a közleményben.

Emlékeztetnek, azok, akik külképviseleteken szeretnének szavazni, március 25. 16:00-ig be kell nyújtaniuk az erre vonatkozó kérelmüket. Bár több külföldi városban nőtt a négy évvel ezelőttihez képest leadott regisztrációk száma, Münchenben és Londonban időarányosan kevesebben regisztráltak, mint 2018-ban, pedig mindkét város fontos bázisa a külföldi magyarságnak.

Április 3 után olyan országot fogunk építeni, ahonnan nem kell elmenni, és ahova érdemes hazajönni, a külföldre vándorolt magyaroknak pedig biztosítjuk az azonos szavazati jogot, hogy soha többé ne érhesse őket diszkrimináció az anyaországuk kormánya által

– közölte az Egységben Magyarország.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs