Piros aranyba rejtették a drogot Szombathelyen – videó

Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök Szombathelyen csaptak le egy bűnözői csoportra, amelynek tagjai majonéz és piros arany közé rejtették el a kábítószergyanús anyagokat és telefonokat – számolt be a rendőrség szombaton.

A büntetőeljárás adatai alapján egy drogterjesztéssel foglalkozó csoport 2021-től rendszeresen, anyagi haszonszerzés érdekében – közreműködők igénybevételével – nagy mennyiségben árusított különféle tiltott anyagokat. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának beosztottjai – a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival közösen – 2022. március 25-én a délutáni órákban Szombathelyen ütöttek rajta a kábítószerrel kereskedő bűnbanda tagjain.

[embedded content]

Az elfogást követően a nyomozók az előállított személyek lakásán kutatást tartottak, amely során több százezer forint készpénzt, nagyobb mennyiségű kábítószergyanús anyagot, mobiltelefonokat, valamint a kábítószer eladásához és fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le.

A nyomozati cselekményekkor a rendőrök az egyik elfogott férfi csornai házában különféle lőszereket és fegyvert is találtak, amelyek tartására a fiatalember nem rendelkezett engedéllyel. A dílerek a tovább-értékesítésre szánt drogot majonézes, illetve piros arany ételízesítős tubusokba is elrejtették, mert azokat az egyik büntetés-végrehajtási intézetbe akarták bejuttatni.

Az akció során három ember elfogása történt meg, őket a rendőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A nyomozók a 35 éves csornai H. Rolandot, és a 24 éves E. Mercédesz sobori lakost kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt, míg egy 64 éves H. Gyuláné gencsapáti nőt kábítószer-kereskedelem vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs