Pierce Brosnan, Helen Mirren és Ben Kingsley is nyugdíjasként nyomoz majd gyilkosságok után

2020-ban jelent meg a Nagy-Britanniában népszerű kvízműsorok vezetőjeként ismert Richard Osman első regénye, a magyarul is olvasható A csütörtöki nyomozóklub, amely nemcsak a debütregények rekordjait döntötte meg nagyon hamar az Egyesült Királyságban, de akkora bestseller lett, hogy a Harry Potter és A Da Vinci-kód eladási számait ostromolta. Az azóta már több folytatást is kapott humoros krimiben egy brit nyugdíjas falu lakói csapnak fel hobbinyomozónak, és szerencséjükre nemcsak régi eseteken kell rágódniuk, mert több gyilkosság is történik az intézményben.

Azt már évek óta lehet tudni, hogy a filmes jogokat Steven Spielberg produkciós cége, az Amblin Entertainment vette meg, és hogy a rendezője Cris Colombus lesz, de a lehetséges szereplőkről eddig csak találgatások mentek. Most azonban Osman saját podcastjában mondta el a hírt, hogy a négy nyugíjas főszereplőből három már megvan: őket Helen Mirren, Pierce Brosnan és Ben Kingsley alakítja majd.

2021-ben interjúztunk Osmannal, akit arról is kérdeztünk, hogy fantáziált-e már a leendő film szereplőválasztásáról:

Az utcán állandóan megállítanak ismeretlenek, hogy kifejtsék nekem, ők kit látnának szívesen a filmben. Helen Mirren neve tényleg gyakran előkerül ezekben a beszélgetésekben, de emlegetik Judi Denchet is, vagy épp Gary Oldmant. Én ebbe a játékba nem nagyon tudok beszállni, mert ez a négy karakter az én fejemben már évek óta létezik, saját arccal és személyiséggel. Számomra tehát képtelenségnek hangzik, hogy egy színész a bőrükbe bújik, és eljátssza őket. Úgyhogy ezt a részét inkább Spielbergékre hagyom. De azt hiszem, bárkit is választanak majd, jutalomjáték lesz a színészeknek. Azért egy csintalan bajkeverőkből álló nyugdíjas banda tagjává válni igazán nem rossz kihívás!

– mondta a szerző, aki azt is kifejtette lapunknak, hogy mivel az Egyesült Királyságban elég ismert tévésként, sejtette, hogy valaki majd filmet akar forgatni a regényből.

De Spielbergnek természetesen fogalma sincs, ki vagyok, nem azért veszi meg a jogokat, mert nézi a kvízműsoromat

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs