Nyitnak a magyar, osztrák, szlovák síterepek

Az Intersport Síaréna csütörtökön megnyitotta a szezont. Az A1-es, valamint a T1-es pályák üzemelnek. Liftek közül a négyülésest indították be.

A hétvégén Szlovákiában is megkezdődik a síszezon. Kissé lemaradva, rohamtempóban működnek a hóágyúk, így is kevés pályát lehet használni az első hétvégén. Szombattól már lehet síelni Donovalyban. Szokás szerint a Zahradiste oldal szélső pályájával kezdődik a szezon. Az ülőlift jár az első naptól. Most szombattól a Lomena és a P2-es felvonó, 1,2 km-es hosszan üzemel. A pálya tetejére a 4 üléses Buly Expres Zahradiste felvonóval juthatnak fel, míg a központi parkolóba a P2 síliftet használhatják.

Az Alacsony-Tátrában Chopok is elkezdi a szezont szombaton. Az első napon az északi oldalon négy pályát nyitnak meg. A két ülőlift mellett található pályákat: Biela Púť (13-as) és Pretekárka (1a) pálya felső szakaszát a Luková és Priehyba állomások között. Ezen felül a két pálya közötti összekötő pályákat (2-es és 2b) készítették elő.

A Magas-Tátrában hagyományosan Csorbató kezdi meg először a síszezont. Ezúttal már péntektől lehet síelni, egyelőre még csak a három lenti pályán (Interski, Turistická és Juniorská). A Solisko Expres ülőlift is közlekedik, de egyelőre csak gyalogos túrázókat szállít, a fenti pályák még nem készültek el. A síterep előrejelzése szerint december 20-tól már a síelők is használhatják az ülőliftet. A szomszédos Tátralomnicon is csak a napokban tudták elkezdeni a hóágyúzást. Az időjárási körülmények miatt leggyorsabban a Kő-pataki-tó alatti résszel haladnak, de itt még a december 14-i hétvégéig várni kell a nyitással.

Az elmúlt napok hóágyúzása segített a magyar határhoz közeli osztrák síterepeken is. Néhány név a hétvégétől üzemelő osztrák síterepek közül:

Péntektől

Szombattól

Későbbi nyitások

Természetesen sok függ az időjárástól, de a jelenlegi tervek szerint az alábbi időpontok ismertek:

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs