Nyakunkon az év végi megújulás

Ha kötelezőnek érezzük, hogy az év utolsó hónapjában is varázsoljunk valami szépet az ünnepi készülődés során, hogy lelkünket csillogó díszbe öltöztessük és sugározzunk szeretetet embertársaink felé, akkor a legjobb, ha az adventi megújulást elsősorban magunkkal és testi-lelki egészségünkkel kezdjük. Fontos azonban: a magunk és a környezetünk érdekében bevezetett pozitív szokásainkat ne felejtsük és a jövőre nézve is észben tartsuk!

A december mindig kiemelt hónapja és az egyik legszebb időszaka az évnek: a várakozás csodájával telnek meg a napjaink, az összes szerettünk kicsit közelebb kerül hozzánk azáltal, hogy gyakrabban gondolunk rájuk, és ilyenkor összefog a család és együtt készülődik az év legszebb élményére. Az utolsó napokban a legtöbbünk számot vet az idei évi eredményeivel, sikereivel és szembenéz a jövő év kihívásaival, sőt a legtöbben ilyenkor komoly egészségügyi vagy életmódbeli elhatározásokat tesznek, hogy pozitívan, fogadalmakkal kezdjék meg az évet. A leggyakoribbak közé a fizikai jólétünk, egészségünk javítását célzó elhatározások tartoznak: egészséges táplálkozás, fogyás, több testgyakorlás, az alkoholfogyasztás mérséklése, a dohányzás elhagyása, káros szokásainktól való megszabadulás. Tulajdonképpen nem is meglepő, hiszen mi lehetne nagyobb ajándék a fa alatt saját magunk és szeretteink számára, minthogy például a dohányzást, ezt a rossz szokásunkat is átgondoljuk!

Csakhogy nem szabadna elfelejtenünk, hogy az elszámolásra és értékelésre nem csupán az ünnepek és szilveszter apropóján, előbb is lehetőségünk van. Mert minél előbb változtatunk a hozzáállásunkon és teret engedünk a pozitív átalakulásnak – nem csupán pár nap erejéig, hanem a jövőre nézve is -, annál többet tehetünk saját magunk, sőt szeretteink testi-lelki egészségéért is.

Figyeljünk oda a szeretteinkre és egymásra!

Nemzetközi előrejelzések szerint több mint egymilliárdan dohányoznak világszerte, Magyarországon is több mint 2 milliós ez a tábor – de ennél jóval több ember életére hatással van a cigaretta az égés során keletkező füst miatt.

Egy szál cigaretta meggyújtását követően több mint hatezer vegyi anyag keletkezik, amelyek jó része a füsttel bejut a

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs