Nincs megegyezés, saját jelöltet indít az MSZP a XIII. kerületi választáson

Már biztosan nem lesz ellenzéki összefogás Angyalföldön, a Momentum jelöltbemutatása után ugyanis az MSZP is bemutatta saját képviselőjelöltjét – írja a Mérce.

Március 1-jén időközi önkormányzati választás lesz a XIII. kerület 9. körzetében, miután az október 13-án megválasztott Kerpel-Fronius Gábor lemondott képviselői mandátumáról főpolgármester-helyettesi megbízása miatt. A Momentum december 10-én bemutatta új jelöltjét, a 28 éves Polyák Krisztinát, eközben viszont feszültség támadt a Momentum és az MSZP helyi szervezete között. A kerületben a korábbi megállapodás szerint egy körzet járt a közös indulásban a Momentumnak, és szintén egy a DK-nak, Tóth viszont igényt tartana a momentumos körzetre.

Kerpel-Fronius azt írta Tóth József, a XIII. kerület polgármestere nyomást gyakorolt rá, hogy adja át a jelölés jogát a szocialistáknak. Kerpel-Fronius átadta a jelölés jogát, ám a döntését később felülbírálta a Momentum elnöksége, szerintük ugyanis az ellenzéki együttműködés logikájából következik, hogy az adott szervezetnél marad a jelölés joga.

A két pártnak láthatóan nem sikerült megegyezni, ugyanis az MSZP december 23-án délután bemutatta saját képviselőjelöltjét, Vajó Viktóriát, aki környezetvédelmi szakember, kerületi lakos és a Lokálpatrióta Egyesület tagja.

Borszéki Gyula, az MSZP XIII. kerületi elnöke azt mondta:

Az MSZP szerette volna, hogy ismét közös jelöltet tudunk állítani, ezért tárgyaltunk és szóbeli megegyezés is létrejött. A Momentum Mozgalom országos központja ezt azonban felrúgta, és később megjelölte saját jelöltjét is. Így számunkra sem maradt más lehetőség, minthogy a kerület és a Lokálpatrióta Egyesület közös jelöltjét bemutassuk.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs