Népszerűek a wellnessüdülések a Black Friday akcióban

A Black Friday alkalmával készített felmérést a Szallas.hu, 1300 magyarországi, 18. évét betöltött lakos online megkérdezésével november 18. és 21. között. „A válaszadók kétharmada érdekelt a fekete péntek kampányban, a többség egy üdülést, de tíz százalék akár két utazást is ekkor foglal” – ismertette a részleteket Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója. Ötből négyen nem ajándékként, hanem saját részre foglalnak ilyenkor, de aki mégis meglepetés céljából teszi, jellemzően családtagnak vásárol. A válaszadók 85 százaléka wellness és fürdőzés céljából választ szálláshelyet.

Az utazni készülők szinte egytől egyig belföldi úti célban gondolkodnak. „A cégcsoportunk tagja, a Szallasguru.hu tavalyi adatai szerint Egerszalók, Hajdúszoboszló, Siófok, Gyula és Hévíz voltak a legkeresettebbek – mondta a vezérigazgató. – Tavaly 6600 szorosára nőtt a foglalások darabszáma az akció ideje alatt, kíváncsiak vagyunk, idén mit tapasztalunk, és hogyan változik a legnépszerűbb úti célok toplistája.” A válaszadók 43 százaléka egyébként legfeljebb száz kilométert, ötből egy pedig kétszáz kilométert hajlandó utazni. A 30-60 százalékos árengedmény jellemzően kellően vonzó ahhoz, hogy a szokásostól akár távolabbi településre essen a választás, és tízből csupán egy vendég nem hajlandó a jelentős árcsökkentés mellett sem többet utazni.

Az akciót megelőzően a válaszadók 46 százaléka spórol és felméri a lehetőségeket, így az árengedmény napján célirányosan keres. Csupán 2 százalék azoknak az aránya, akik az akcióvadászat miatt szabadságot vesznek ki. „A nők nagyobb arányban érintettek, közülük 86 százalék foglal szállást a fekete pénteken, míg a férfiak esetén 41 százalék a vásárlók aránya” – árulta el Szigetvári József. A felmérés szerint a legnagyobb érdeklődést a 36-45 éves korcsoport és a vidéki kisvárosban élők mutatják.

A Szallaguru.hu tavalyi Black Friday kampánya szerint a top 10 belföldi úti cél:

 1. Egerszalók
 2. Hajdúszoboszló
 3. Siófok
 4. Gyula
 5. Hévíz
 6. Demjén
 7. Mátraháza
 8. Sümeg
 9. Velence
 10. Balatonfüred

A Szallaguru.hu tavalyi Black Friday kampánya szerint a top 10 külföldi úti cél:

 1. Prága (Csehország)
 2. Róma (Olaszország)
 3. Bad Kleinkircheim (Ausztria)
 4. Falkert (Ausztria)
 5. Faliraki (Görögország)
 6. Sveti Vlas (Bulgária)
 7. Michalowice (Lengyelország)
 8. Lisszabon (Portugália)
 9. Calella (Spanyolország)
 10. Heilingenblut (Ausztria) 

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

  Nincs