Német nyílvesszős gyilkosságok: újabb két holttestet találtak

Mint arról korábban beszámoltunk, hétvégén holtan találtak három embert egy bajorországi szállodában, mindhármuk holttestében nyílvesszők voltak.

A dpa német hírügynökség jelentése szerint a passaui szálloda dolgozói találták meg a holttesteket vasárnap az egyik szobában, két íjjal együtt. Az áldozatok mindegyike német állampolgár, egy 53 éves férfi, valamint egy 33 és egy 30 éves nő.

A hatóságok egyelőre nem tisztázták, hogy mi történhetett a szobában. Az ügyészség boncolást rendelt el.

A The Local hétfőn már arról írt, hogy a nyomozás során újabb két női holttestre bukkantak a rendőrök az egyik áldozat otthonában Gifhornban. 

13 May 2019, Lower Saxony, Wittingen: A police car drives past a house whose entrance is secured with barrier tape. In connection with the Passau crossbow case, investigators have found two bodies in Lower Saxony. The dead women had been discovered in the apartment of one of the Passau victims in Wittingen (district of Gifhorn), a spokesman for the public prosecutor's office in Passau said on Monday. Photo: Christophe Gateau/dpa
Christophe Gateau/dpa/Europress

Most megpróbálják kideríteni, kik az újabb áldozatok és milyen kapcsolatban álltak a szállodában meggyilkolt emberekkel. Arról nem írnak, hogy a lakásban talált nőkkel is íjakkal végeztek-e.

Furcsa társaság

A helyi sajtó szerint a hotelben meggyilkolt férfi és a 33 éves nő egymás kezét fogva feküdt holtan az ágyban. Mindkettejüknek íj állt ki a fejéből és a mellkasából. A 30 éves nő a földön hevert, őt szintén mellkason lőtték nyílvesszővel.

Mindhárman pénteken érkeztek a szállodába Németország különböző részeiről. A recepción először a cuccaik nélkül jelentkeztek, majd később kimentek az autóikhoz, és felvitték a szobákba a nyílvesszőkkel teli zsákjaikat.

Az egyik nő egy háromszemélyes szobát foglalt 3 napra, éjszakánként 85 euróért, reggeli nélkül.

Passau, 2019. május 13. Vendégház az Ilz folyó partján, a bajorországi Passauban 2019. május 13-án. A házban három, nyílpuskával lelõtt ember, két nõ, és egy férfi holttestét találták meg, a rendõrség egyelõre csak annyit közölt, hogy az áldozatok német állampolgárok. MTI/AP/Matthias Schrader
MTI/AP/Matthias Schrader

Egy szállodai vendég szerint nagyon furcsa volt a társaság. A szakállas férfi zakót viselt, a nők pedig fekete ruhákba öltöztek. Egyik este kint italoztak, majd egy idő után felmentek a szobájukba, mert esni kezdett az eső.

A boncolás elsődleges eredményi várhatóan kedden reggelre várhatók.

Németországban egyébként 18 év felett bárki vásárolhat nyílvesszőt.

Kiemelt kép: MTI/AP/Matthias Schrader

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs